7 soorten mensen die een negatief effect kunnen hebben op ons mentale welzijn

Janine image
door Janine

03 December 2018

7 soorten mensen die een negatief effect kunnen hebben op ons mentale welzijn
Advertisement

Het is niet altijd gemakkelijk om toe te geven dat we mensen dichtbij ons hebben die, bewust of onbewust, onze emotionele en psychologische rust schaden. Afstand te nemen van hen is net zo ingewikkeld, zowel voor wat deze personen vertegenwoordigen voor ons leven als voor onze mentale toestand. Er zijn 7 soorten mensen die een negatief effect op ons leven hebben, waardoor het voor ons moeilijk is om vreedzaam te leven. Dit zijn ze.

via Psychology Today

Advertisement
pexels

pexels

1. De ongelukkigen: ze betreuren constant hun leven en alles wat ze doen, en hoe we ook proberen geldige redenen te vinden om hen van het tegendeel te overtuigen, het lukt ons niet.
2. De manipulators: om hun doelen te bereiken zouden ze alles doen, het is noodzakelijk om de kracht te hebben om elke band te verbreken met mensen van dit type.
3. De dramatischen: hun overdrijving legt een druk op ons leven.
4. De pessimisten: negatieve mensen om je heen hebben, is niet goed voor de geest, die niet vredig kan zijn.

Advertisement
pexsnap.com

pexsnap.com

5. De non-conformisten: zij zijn degenen die zeggen dat ze ons accepteren en van ons houden om hoe we zijn, maar in werkelijkheid proberen ze feiten en gedachten te insinueren die niet van ons zijn. In het leven is verandering belangrijk, maar dit moet van ons komen en niet van anderen.
6. De rancuneuzen: ze vergeten nooit het verleden en zullen het ons elk moment laten weten.
7. De onverschilligen: met zulke mensen leven is niet gemakkelijk, ze kunnen ons niet geven wat we willen waardoor we ontevreden en ongelukkig zijn.

Hoewel mensen van dit type erg schadelijk zijn voor ons, zijn ze nog steeds individuen die net als wij hun existentiële drama's beleven. Voordat we elk contact verbreken, leren we naar hen te luisteren, misschien lossen we niets op, maar we kunnen tenminste met opgeheven hoofd weggaan wetende dat we het geprobeerd hebben.

Advertisement