Zes aspecten van het leven die we aan niemand moeten onthullen: dit advies is geïnspireerd op een oosterse filosofie

Janine image
door Janine

06 December 2018

Zes aspecten van het leven die we aan niemand moeten onthullen: dit advies is geïnspireerd op een oosterse filosofie
Advertisement

Er is ons altijd geleerd dat vertrouwen in iemand hebben goed is, uiteraard alleen als de persoon die we kiezen geschikt is om naar onze geheimen of onze plannen te luisteren. Maar de oosterse filosofie is van een andere mening; over sommige dingen zouden we eigenlijk met niemand moeten praten, ongeacht welke relatie er bestaat.

Hardop dingen te zeggen over sommige feiten kunnen niet alleen op een of andere manier negatieve energieën aantrekken die door afgunst en verdorvenheid door mensen worden gegenereerd, maar het kan ook onze motivatie verminderen. Hier zijn 6 dingen die de oosterse wijzen afraden om te onthullen.

via exploringyourmind.com

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

1. De grenzen van je lichaam: ieder van ons heeft een limiet in relatie tot het lichaam. Die limiet kan pijn, stresstolerantie of, waarom niet, ook alcohol omvatten. Weten hoe ver iemand kan gaan, kan een feit zijn dat iemand in zijn voordeel zou kunnen gebruiken. We moeten de enigen zijn die ons lichaam en zijn weerstand kent.

2. Toekomstplannen: hoe vaak gebeurt het niet dat we niet kunnen wachten om over een project te praten met een vriend of familielid? Volgens de oosterse filosofie is het niet goed om toekomstige projecten aan derden bekend te maken. Dit kan namelijk discussies tot gevolg hebben die leiden tot frustratie en verlies van motivatie. Niet alleen dat, het onthullen van een toekomstig idee kan de oorzaak zijn van de afgunst van iemand die de realisatie ervan zou kunnen belemmeren.

3. Persoonlijke problemen: stoom afblazen met iemand in een bijzonder stressvolle situatie is zeker gunstig, maar het is ook goed om de uitbarsting te beperken tot de echt serieuze dingen. Vooral het schrijven op sociale netwerken is nutteloos, die een vertekende mening voeden van mensen die lezen wat we schrijven zonder dat we elkaar kennen.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

4. Liefdadigheid: goed doen moet een roeping zijn en uitsluitend persoonlijke voldoening geven. Zoals vaak gezegd wordt, moet liefdadigheid in stilte worden gedaan, om te voorkomen dat je wilt doorgaan als iemand die geprezen wil worden en niet om een verkeerd idee te geven van je economische toestand.

5. Jouw mening over anderen: een gelukkig persoon spreekt nooit kwaad over anderen, omdat hij het niet nodig heeft en omdat hij er geen baat bij heeft. Als iemand in een persoon de negatieve kanten herkent, waarop men een confrontatie zou willen hebben, is het beter om erover te praten met de direct geïnteresseerde in plaats van te roddelen.

6. Je moed. Sommige aspecten van het karakter kun je niet in woorden beschrijven, maar bewijzen zichzelf. Om te zeggen dat je dapper, loyaal en betrouwbaar bent, zal de tijd leren; respect voor mensen wordt verkregen door wat je doet.

Ben je het eens met wat de oosterse wijzen zeggen?

Advertisement