De magie van katten: een energie die ook hun baasjes omringt en beschermt

Janine image
door Janine

25 December 2018

De magie van katten: een energie die ook hun baasjes omringt en beschermt
Advertisement

Kattenliefhebbers weten dat, hoewel ze misschien wel de gewoonten en het gedrag van hun katten kennen, in de ogen van een kat zich altijd een mysterie verbergt. Maar dat niet alleen. Hun vermogen om uit de meest vreemde plaatsen op te duiken en duizelingwekkende sprongen te overleven, heeft hen duizenden, in verschillende culturen, occulte machten doen verdienen. Wat maar weinig mensen weten is dat de magische uitstraling van de kat ook hun baasjes, hun huis en het territorium waarin ze leven omringt, en hen beschermt tegen negatieve energieën.

Hier zijn enkele manieren waarop de buitengewone krachten van katten worden uitgedrukt.

Advertisement

De magische blik van een kat

De magische blik van een kat

maxpixel

Het komt voor dat de kat stopt om zich op een geconcentreerde manier een of andere plek van het huis te fixeren, alsof hij iets "ziet" dat aan onze ogen ontsnapt: waarschijnlijk heeft het een nieuwe entiteit in huis waargenomen. Na het te hebben gevolgd en ervoor te zorgen dat het geen bedreiging vormt voor hem en zijn huisgenoten, gebruikt de kat zijn energieveld om het uit zijn territorium te verdrijven. Als hij echter zijn kop stijf gericht houdt op een nauwkeurig punt, kan dit een negatieve entiteit zijn: in dit geval kan het baasje zijn kattenvriend helpen met een zuiveringsritueel.

Advertisement

Een kat erin, de negatieve energieën eruit!

Een kat erin, de negatieve energieën eruit!

pexels

De magische uitstraling van de kat beschermt ook tegen het boze oog en vloeken, en helpt het baasje vaak om de negatieve energie van bepaalde mensen af te weren: het is voldoende om je kat te aaien. Wat extra advies? Met je linkerhand zijn nek aaien, en met je rechterhand de staart: dit creëert een positief beschermend krachtveld.

De kat als een bron van genezing

De kat als een bron van genezing

Matheus Queiroz/Unsplash

Een andere buitengewone kracht van katten is de helende: ze zijn in staat om de pijn van hun baasje te verlichten terwijl ze gaan liggen op het punt dat behandeld moet worden. Zelfs het simpele gebaar van het aaien van een kat bevrijdt de mens van mentale en emotionele stress.

Verschillende kleuren, verschillende krachten

Verschillende kleuren, verschillende krachten

publicdomainpictures

Natuurlijk is elke kat anders dan de andere, ook voor de krachten die hij heeft. De kleur van de vacht kan de magische eigenschappen van elke kat onthullen; in het bijzonder:

Zwart: geassocieerd met tovenarij en bescherming, garanderen katten met deze kleur wijsheid en veel positieve energie!
Rood: het is de kleur van de zon, symbool van mannelijke macht; rode katten dragen de magie van rijkdom en geld bij zich
Grijs: katten met deze tint brengen liefde, geluk, fortuin, emotionele stabiliteit en vrede
Wit: het is het symbool van maanmagie en genezing. Witte katten brengen schoonheid, verlichten stress en geven genezing en positieve energie
Colorpoint: dit zijn Siamese katten die roem, succes en een lang leven brengen voor degenen die van hen houden
Tweekleurig: deze katten zijn een bron van wijsheid, begrip en gezond verstand
Driekleurig: deze katten brengen fortuin, beschermen het huis en geven geluk en welvaart
Schildpadkat: alleen vrouwtjes hebben deze kleur, die pure magie, helderziendheid en genezing symboliseert
Gestreepte kat: staat synoniem voor vreugde, energie en geluk - allemaal geschenken van de kat aan zijn baasje

Advertisement