Elli, de zwarte kat die wit wordt vanwege een zeer zeldzame aandoening - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Elli, de zwarte kat die wit wordt vanwege…
Noem het geen luiheid of vermoeidheid: het wordt depressie genoemd en het is een voortdurende en stille strijd Hier zijn 23 verhalen die bewijzen dat er op de wereld geen excuses bestaan om doelen niet te bereiken

Elli, de zwarte kat die wit wordt vanwege een zeer zeldzame aandoening

Door Janine
4.284
Advertisement

Elli is de naam van een tweekleurige kat - wit en zwart - op het web te zien vanwege de eigenaardigheid van haar vacht. Elli was eigenlijk een kat zoals elk ander wit en zwart kitten en ze had niets bijzonders, behalve haar genegenheid. Zelfs haar jonge baasje had aanvankelijk niet gedacht dat haar kat een zeldzaamheid zou kunnen zijn.

Het begon allemaal negen maanden nadat Elli was geadopteerd, met een vlek op haar vacht…

Nicole, uit Duitsland, vond Elli en haar kleine zusje op een boerderij: ze waren ongeveer 4 maanden oud, maar hun gezondheid liet te wensen over - ze zaten onder de vlooien en waren ondervoed.

Nicole was op zoek naar een kitten, dus ze aarzelde niet om ze allebei mee naar huis te nemen: ze hadden allebei een zwart-witte tweekleurige vacht. Een in het bijzonder, Elli, was heel aanhankelijk: "Soms gedroeg ze zich meer als een hond," zei Nicole.

Negen maanden na de adoptie zag Nicole een witte vlek op Elli's vacht: "Het zat er in het begin niet, ik dacht dat het vies was en ik probeerde het schoon te maken, maar toen besefte ik dat het gewoon haar vacht was."

In de maanden daarna namen de vlekken toe: Nicole nam Elli mee naar de dierenarts om er zeker van te zijn dat haar kat in orde was en om achter de reden van die steeds groter wordende witte vlekken te komen.

Advertisement

Het was de dierenarts die haar vertelde dat Elli een zeer zeldzame kat was: ze had vitiligo, een aandoening waarbij delen van het lichaam geleidelijk pigment verliezen en wit worden. Het is zeer zeldzaam bij mensen, en nog zeldzamer bij dieren. Dit is alleen een esthetische bijzonderheid, die de gezondheid niet schaadt.

Ellie is in feite een heel gezonde kat: de witte vlekken hebben haar vacht in het begin bijna volledig grijs gemaakt en dit maakt haar nog liever. Ondanks de verandering blijft ze de Ellie die ze was, speels, grappig, en altijd bereid om zich te laten aaien.

Nicole opende een profiel op Instagram gewijd aan haar Ellie, om haar ongelooflijke transformatie te documenteren: binnen een paar maanden ziet de kat er totaal anders uit dan de zwarte kat die ze was, en is ze voorbestemd om nog meer te veranderen!

Advertisement

De meest recente foto's laten namelijk de overhand van wit boven zwart zien: Ellie wordt van dag tot dag een steeds buitengewonere kat en is steeds weer anders, althans vanuit een esthetisch oogpunt!

Advertisement

Elke kat is speciaal voor zijn baasje: elk heeft zijn eigen karakter en zijn reden om uniek te zijn. Maar Ellie is echt een kat waarvan je er maar heel weinig zult zien".

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt