Ook de wetenschap suggereert dat het zijn van een "kattenvrouw" goed kan zijn voor je gezondheid - BekijkDezeVideo.nl
x
Ook de wetenschap suggereert dat het…
Hoe kaneel thuis te kweken en deze geurige kruiden altijd bij de hand te hebben Dankzij een speciale bionische arm kon deze jongen zijn kleine broertje voor het eerst knuffelen

Ook de wetenschap suggereert dat het zijn van een "kattenvrouw" goed kan zijn voor je gezondheid

05 Januari 2020 • Door Janine
3.522
Advertisement

Velen van ons zijn grote kattenliefhebbers en zouden uren met ze kunnen spelen; het is geen wonder dat we zoveel van hen houden, ze kunnen tenslotte echt goed zijn voor ons en ons welzijn en kunnen ons leven zelfs gezonder en gelukkiger maken. Er zijn talloze onderzoeken die niet alleen bevestigen dat het leven in nauw contact met onze katachtige vrienden ons veel gelukkiger en meer ontspannen maakt, maar hun aanwezigheid kan in sommige gevallen ook verrassende effecten hebben op onze gezondheid.

foto: Reddit
  • Ze kunnen helpen de geestelijke gezondheid te verbeteren: volgens deze studie in Australië hebben katteneigenaren vaak een veel betere psychische gezondheid dan mensen zonder huisdieren. De direct betrokkenen beweren gelukkiger, zekerder en minder nerveus te zijn en gaan ook veel beter om met de problemen in het leven.
  • Ze kunnen stress en angstniveaus verminderen: onze katten kunnen een belangrijke rol spelen bij het verminderen van stress door iets heel eenvoudigs te doen, zoals wanneer ze op schoot liggen, ze gewoon aaien om je veel beter te voelen. Bovendien beweert dit onderzoek dat zelfs 10 minuten knuffelen van een hond of kat een positief effect kan hebben op stress en angstniveaus.
  • Ze kunnen het risico op hart- en vaatziekten verminderen: katten helpen stress te verminderen, maar dit is nog niet alles: deze harige vrienden kunnen ook het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen verminderen, volgens deze studie. Daarom zijn katten niet alleen uitstekend voor de geestelijke gezondheid, maar ook voor de lichamelijke gezondheid!
foto: Reddit
  • Ze helpen je beter te slapen: uit dit onderzoek blijkt dat van de 46 mensen 41% van hen aangaf beter te slapen terwijl ze in dezelfde kamer waren als hun huisdieren, en hun harige speelkameraadjes als voordelen bij het slapen beschreef.
  • Ze kunnen voldoen aan je behoefte aan gezelschap: volgens dit artikel kunnen katten en hun eigenaren een echte band ontwikkelen die verder gaat dan alleen maar leven met deze buitengewone katten. Ze reageren eerder op de behoeften van hun baasje als de eigenaar in het verleden op de behoeften van zijn kat heeft gereageerd.
  • Ze kunnen baby's beschermen tegen bepaalde soorten allergieën: uit dit onderzoek bleek dat kinderen jonger dan een jaar die aan een kat werden blootgesteld minder snel allergieën ontwikkelden. En niet alleen allergieën voor huisdieren, maar ook veel voorkomende allergieën zoals gevoeligheid voor stof, gras en meer.

Een "kattenliefhebber” zijn is gezond!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt