De 3 tips voor geluk van de oudste yogalerares ter wereld

Janine image
door Janine

29 December 2018

De 3 tips voor geluk van de oudste yogalerares ter wereld
Advertisement

Ze wordt de "Forrest Gump van het echte leven" genoemd voor de gevierde personages die ze in de loop van haar - tot nu toe - 100 jaar heeft gekend: van Ernest Hemingway tot Coco Chanel, van Martin Luther King tot Ghandi, wie haar ook ontmoette, was getroffen door haar energie en haar levenslust.

We hebben het over Tao Porchon-Lynch, de oudste yogalerares ter wereld, die een buitengewone fysieke vorm en een geweldige lach op haar gezicht heeft. In 2016 bracht ze haar nieuwste boek uit: "Dancing Light: The Spritual Side of Being Through the Eyes of a Modern Yoga Master".

Na het leren van deze kunst in India - waar ze begon met het beoefenen van yoga op de leeftijd van 8 jaar - woont Tao nu in New York, waar ze nog steeds zes tot acht keer per week lessen geeft. En om haar waardevolle adviezen te geven - zoals deze 3 geheimen om geluk te bereiken.

via people.com

Advertisement

1. Blijf niet stilstaan bij de slechte dingen die kunnen gebeuren

Volgens Tao is het essentieel om ver weg te blijven van negativiteit, omdat deze zichzelf kan openbaren als het binnengaan van een spiraal; want "Je geest komt op deze sporen en achtervolgt je met alles wat er mis kan gaan".

Zijn het gewoon woorden? Niet echt. "Ik heb de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en stond in contact met luchtmachtpiloten en door ze te observeren, begreep ik wat het betekent om zonder angst te leven. Dus zo moeten we het leven benaderen: zonder angst", zegt Tao.

Advertisement

2. Niet oordelen

Het is belangrijk om niet in de gemakkelijke verleiding te vallen om anderen te beoordelen - misschien, subtiel, om je beter te voelen over jezelf. Iedereen heeft ons namelijk, als de bewaker van hun persoonlijke geschiedenis, iets te leren.

Tao vertelt dat "mijn oom de spot dreef met een boer die niet het voorrecht had gehad om te studeren." Hij kon ook analfabeet zijn, maar hij wist veel meer over het land waarop we leven en waarmee we ons voeden dan mijn oom. We mogen nooit vergeten dat iedereen ons iets belangrijks kan leren".

3. Ga elke dag met vreugde tegemoet

We moeten gelukkig willen zijn; dus begin elke dag met de juiste spirit en een mooie glimlach. Precies zoals Tao: "Elke ochtend sta ik op en zeg ik tegen mezelf dat het de beste dag van mijn leven zal zijn... Uiteindelijk is het altijd zo!" Daarom, "als je wakker wordt, lach dan. Zodat je leven de best mogelijke meditatieoefening zal zijn ".

Simpel, toch?

Advertisement