Daarom kunnen Steenbokken geweldige levensgezellen zijn

Janine image
door Janine

20 December 2018

Daarom kunnen Steenbokken geweldige levensgezellen zijn
Advertisement

Wie een Steenbok is heeft de neiging om zich overal veel te druk om te maken, omdat het probeert een goede indruk op anderen te maken, waar hij vaak in slaagt. Bij het proberen om dit doel te bereiken, probeert de Steenbok zich echter sterker voor te doen dan hij in werkelijkheid is, door veel van zichzelf te eisen. Deze houding zorgt voor veel frustraties, vooral als hij fouten maakt.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Wie is geboren onder dit sterrenbeeld houdt van gezelschap, maar vindt het niet erg om alleen te zijn, wat belangrijk is om met zijn innerlijke zelf in verbinding te komen. Dus respecteer altijd het verlangen van een Steenbok om alleen te zijn, dat doet hij niet zomaar, hij heeft het nodig. Probeer hem echter te laten begrijpen dat er een middenweg bestaat tussen veel nadenken en overmatige zelfkritiek.

De Steenbok is van nature goedig en vaak wordt deze kwaliteit verward met zwakte, maar dat is het niet. Een gouden regel: onderschat de Steenbokken nooit. Iedereen heeft zijn zwakheden, maar wie dit teken heeft, heeft de neiging om ze niet aan anderen te laten zien, vooral aan geliefden, en om ze te verbergen in zijn diepe Zelf en ze tevoorschijn te halen wanneer hij alleen is. Ook in dit geval is hij niet wispelturig, hij doet dit om diegenen waar hij van houdt te beschermen. Door te proberen hem duidelijk te maken dat hij ook aan zichzelf mag denken, kan de Steenbok helpen om vrediger te leven.

Advertisement
www.maxpixel.net

www.maxpixel.net

Hoewel hij in de liefde erg voorzichtig en oplettend is, kan een Steenbok lang wachten op degene waar hij van houdt; wees niet ontrouw jegens hem, want hij zal dat nooit zijn, zijn ernst en geduld voorkomen dat hij anders handelt, zelfs met degenen die het niet verdienen. Hij is van nature introvert en gereserveerd, bekritiseer hem niet als het lang duurt om zich te openen, als hij zover is zul je er geen spijt van hebben lang te hebben gewacht, zijn goede en vriendelijke ziel zal je belonen.

Een Steenbok in je leven hebben kan je daarom alleen positieve emoties en stimulerende ervaringen geven die je laten zien dat er nog goede en geweldige mensen op deze wereld zijn.

Advertisement