Mensen die graag alleen zijn, hebben vaak deze 7 kwaliteiten gemeen

Janine image
door Janine

12 December 2018

Mensen die graag alleen zijn, hebben vaak deze 7 kwaliteiten gemeen
Advertisement

Alle mensen verschillen van elkaar, er zijn mensen die houden van lezen, wie van de zee houdt of liever in de bergen wandelt, degenen die in gezelschap willen zijn en degenen die het liefst alleen zijn. Soms verwisselen we een bepaald gedrag voor eigenaardigheden, terwijl het in werkelijkheid helemaal niet zo is. Het is gewoon een kwestie van een andere persoonlijkheid hebben, iemand met een eigen karakter en voorkeuren. Het zijn vooral mensen die graag alleen zijn die geëtiketteerd worden als diegenen die problemen hebben met de wereld, terwijl er 7 redenen zijn die bewijzen dat dit niet het geval is.

via Psychology Today

Advertisement

7 kenmerken van mensen die graag alleen zijn:

7 kenmerken van mensen die graag alleen zijn:

pixabay.com

1. Het zijn mensen die openstaan voor nieuwe ervaringen: tijd doorbrengen in eenzaamheid helpt nieuwe gedachten en ideeën te ontwikkelen die bijdragen aan het verrijken van iemands leven.
2. Ze voelen zich comfortabel met zichzelf: veel tijd alleen willen doorbrengen, betekent zich niet ongemakkelijk voelen met zichzelf en hun eigen gedachten.
3. Ze hebben grenzen: ze besteden veel tijd alleen, ze weten wat ze willen en hoe ze het aan anderen kunnen communiceren, ondanks het feit dat ze zich bewust zijn van hun beperkingen.
4. Ze zijn loyaal: ze omringen zichzelf liever met een paar mensen, die zo betrouwbaar mogelijk zijn in plaats van met velen, maar met wie ze zich niet op hun gemak voelen. Hun vermogen om alleen te blijven en daarom attente mensen te zijn, maakt hen loyale individuen in hun relaties met anderen.

Advertisement
pxhere

pxhere

5. Ze hebben alles helder voor ogen: hun reflexieve houding zorgt ervoor dat ze een groot zelfrespect hebben, waardoor ze weten wie ze werkelijk zijn en wat ze willen van het leven. Alleen blijven is ook een manier om zich te laten afleiden als de wereld hen overweldigt.
6. Ze weten hoe ze waarde kunnen geven aan hun eigen tijd en die van anderen: veel tijd alleen doorbrengen, betekent weten hoe je de waarde van tijd, die van jezelf en die van anderen kunt herkennen en waarderen. Iets positiefs dat niet mag worden verspild.
7. Ze zijn erg intelligent: veel over dingen nadenken betekent weten hoe ze kritisch moeten worden geanalyseerd, met wijsheid onderscheiden wat het meest geschikt is voor het eigen leven, en van wat niet.

Advertisement