10 "verkeerde" gewoonten die een bovengemiddelde intelligentie zouden kunnen onthullen

Janine image
door Janine

11 December 2018

10 "verkeerde" gewoonten die een bovengemiddelde intelligentie zouden kunnen onthullen
Advertisement

Is het mogelijk om vast te stellen hoe intelligent iemand is zonder de IQ-tests te gebruiken? Blijkbaar wel. Er wordt aangenomen dat de intelligentste individuen enkele gewoonten die hen onderscheiden gemeen hebben; aan de andere kant moet gezegd worden dat deze eigenschappen hen niet ten goede komen bij bepaalde situaties of tegenslagen in het leven. Dit zijn de gewoonten waar je een bijzonder intelligent persoon aan kunt herkennen.

Advertisement
www.maxpixel.net

www.maxpixel.net

1. Het zijn rustige mensen: ze verliezen de controle over hun emoties minder snel dan anderen.
2. Ze voelen zich niet beter dan anderen: ze erkennen hun eigenwaarde en die van anderen, zonder de behoefte te voelen om het te bewijzen. In tegenstelling tot de minder intelligente mensen, die proberen zich boven anderen te verheffen.
3. Ze herkennen en erkennen hun fouten: intelligente mensen erkennen hun fouten zonder problemen en nemen hun verantwoordelijkheden, zonder anderen de schuld te geven voor hun fouten.
4. Het zijn empathische mensen: het zijn geen egoïstische mensen, ze luisteren naar de mening van anderen en ze komen op hun beslissingen terug, indien nodig. Ze zijn daarom empathisch, ze kunnen de behoeften van anderen begrijpen en iedereen respecteren.
5. Ze zijn selectief: ze hebben liever weinig vrienden die ze kunnen vertrouwen, en zijn vaak eenzaam. Dit komt ook omdat ze, aangezien ze meer nadenkende mensen zijn, de neiging hebben zich "onderdrukt" te voelen door de meest luidruchtige en dominante persoonlijkheden.

Advertisement
pixnio.com

pixnio.com

6. Ze zijn rommelig: het lijkt misschien vreemd, maar het is vastgesteld door sommige studies dat wie niet van opruimen houdt, creatief is en open staat voor nieuwe ervaringen.
7. Als ze willen, gebruiken ze krachttermen: intelligente mensen hebben een breder vocabulaire dan mensen met een lager IQ. Dit vocabulaire omvat ook de imprecaties die een intelligent persoon kan doseren volgens de situatie en de toon.
8. Het zijn nachtbrakers: sommige studies hebben onder een steekproef van twintigers onthuld dat intelligente mensen langer wakker blijven dan degenen met een IQ onder de 100.
9. Slimme mensen zijn lui: met een altijd werkend brein en verbeeldingskracht, geven ze de voorkeur aan rust en stilte; de noodzaak om altijd iets te doen om zich af te leiden is meer typerend voor de minder intelligente mensen (het is natuurlijk statistisch, het betekent niet dat de meest actieve mensen dom zijn!).
10. Ze stellen de wekker vaak uit: het alarm elke ochtend uitstellen, is volgens een onderzoek synoniem aan intelligentie en bevat het zo'n beetje alle factoren die we zojuist hebben genoemd, dus wees onrustig, lui en nachtbraker.

PublicDomainPictures

PublicDomainPictures

Als je je in deze 10 gewoonten herkent, verander jezelf dan niet en voel je niet schuldig, ze vertegenwoordigen simpelweg je buitengewone intelligentie!

Sources:

Advertisement