8 dingen die mensen met een bovengemiddeld analytisch vermogen gewoonlijk doen

Janine image
door Janine

21 December 2018

8 dingen die mensen met een bovengemiddeld analytisch vermogen gewoonlijk doen
Advertisement

Er zijn mensen die "diepe denkers" worden genoemd, dat is een categorie mensen die zich van de wereld kunnen vervreemden, zonder het te beseffen, gewoon door te denken. Denken is een hersenactiviteit die we allemaal doen, maar deze mensen doen het intensiever dan anderen. Deze grote denkers worden beschouwd als individuen met een hoger dan gemiddeld IQ en voorzien van een buitengewone analytische capaciteit. Desondanks worden ze beschouwd als vreemde typen als gevolg van hun ongewone gedrag.

via bustle.com

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

1. Ze denken aan het verleden: ze hebben de neiging om het verleden voortdurend te analyseren om te proberen de kansen die ze hebben verloren of de dingen die beter hadden gekund te begrijpen en te identificeren.
2. Ze zijn solitair: over het algemeen zijn ze zeer introverte individuen, dus brengen ze veel tijd alleen door met hun eigen gedachten.
3. Ze bekijken de dingen vanuit elk perspectief: hun analytische vaardigheden laten deze denkers vanuit elk oogpunt naar de dingen kijken.
4. Ze plannen gesprekken voordat ze plaatsvinden: ze hebben de neiging om, vóór een belangrijke confrontatie, het in gedachten voor te stellen, een echte dialoog tot stand te brengen, waarbij elke gesprekspartner zijn eigen woorden heeft.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

5. Ze zijn nieuwsgierig: studeren is voor hen een levensmissie, ze vinden het heerlijk om alles over de wereld te ontdekken en zoveel mogelijk dingen te weten.
6. Ze zijn empathisch: ze zijn grote waarnemers, ze geven anderen aandacht en kunnen het niet laten om iedereen te helpen die het nodig heeft.
7. Ze observeren anderen: ze houden ervan mensen op drukke plaatsen te bekijken, ze zijn nieuwsgierig naar wat ze doen of waar ze heen gaan en ze stellen zich voor hoe hun leven eruit zou kunnen zien.
8. Ze hebben een open geest: het zijn mensen die open staan voor nieuwe ideeën en voor de mening van anderen, en ze zijn niet bang om nieuwe dingen te experimenteren.

Herken je jezelf in deze opzichten of herken je iemand in jouw omgeving?

Advertisement