Kinderen die helpen met het huishouden zullen succesvolle volwassenen worden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kinderen die helpen met het huishouden…
Een opvliegende vader heeft een negatieve invloed op de cognitieve en emotionele ontwikkeling van zijn kinderen Eén keer per week zonder kinderen uitgaan maakt een betere ouder van je

Kinderen die helpen met het huishouden zullen succesvolle volwassenen worden

2.950
Advertisement

Een van de vele taken waarmee ouders te maken hebben zijn huishoudelijke klusjes, meestal gepland voor het weekend, wanneer je "in ieder geval" niet werkt - een detail dat niet helpt om het leuk te vinden.

Een taak die vaak nog meer wordt bemoeilijkt door het feit dat, terwijl je van plan bent om op te ruimen, iemand het werk probeert te saboteren. Wie doet dat? De kinderen natuurlijk.

Toch blijkt uit verschillende onderzoeken hoe belangrijk het is om kinderen vanaf jonge leeftijd bij huishoudelijke klusjes te betrekken, als je niet zozeer een schoon huis wilt hebben, maar eerder succesvolle kinderen.

Een onderzoek uitgevoerd door Marty Rossmann, professor aan de Universiteit van Minnesota, laat zien dat kinderen die betrokken zijn bij huishoudelijke taken profiteren van die ervaring; ze ontwikkelen met name meer zelfrespect, zijn verantwoordelijker en kunnen frustraties onder ogen zien en uitstel van voldoening uitstellen - factoren die bijdragen aan een groter academisch succes. Dit alles zal een positief effect hebben op hun volwassen leven.

Het toevertrouwen van deze taken aan kinderen moedigt hun ontwikkeling van waarden en vaardigheden aan, volgens Julie Lythcott-Haims, professor aan de Stanford University. Sterker nog, doordat kinderen in huis meehelpen, krijgen ze zelfstandigheid, verbeteren ze hun vaardigheden om problemen op te lossen, ontwikkelen ze een goede organisatie en planning en leren ze werken in groepen en voor een gemeenschap - het gezin. Ze zijn ook meer empathisch en bescheiden, ze leren de waarde van inspanning, overwinnen uitdagingen en verbeteren geduld en tolerantie.

Het is belangrijk om een ​​manier te vinden om hen te overtuigen deel te nemen aan het schoonmaken, en het geheim is natuurlijk altijd hetzelfde: spelenderwijs. Het is noodzakelijk om saaie huishoudelijke taken met voor hen leuke uitdagingen te doen en uiteraard taken te doen op basis van hun leeftijd en vaardigheden. Als ze bijvoorbeeld gaan lopen, geef ze dan een doek en vraag hen om het speelgoed of hun tafel schoon te maken: het doel is niet het resultaat - je zult het zeker over moeten doen - maar wel de les die wordt geleerd of de verantwoordelijkheid die eraan verbonden is. Naarmate ze groter worden, zullen ze meer taken en moeilijkheden moeten uitvoeren, zoals het opvouwen van kleding, het opmaken van de bedden, maar het belangrijkste is om ze hun gang te laten gaan en uiteindelijk de inspanning te erkennen.

Hen hierin betrekken zal gemakkelijker zijn dan je denkt: in feite hebben kinderen de neiging om hun ouders te helpen, omdat ze hun voorbeeld nadoen en zich "groot" voelen.

Laten we niet vergeten dat we door het kind verantwoordelijkheden toe te vertrouwen, het de hulpmiddelen bieden om het zelfrespect en de zelfstandigheid te versterken, die onmisbare kwaliteiten zijn in het volwassen leven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt