De geboorte van een kind lost de problemen van een stel niet op: 5 dingen die gebeuren met zijn komst - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De geboorte van een kind lost de problemen…
Dit meisje ziet een man met een witte baard in de supermarkt en ziet hem voor de kerstman aan Deze grootmoeder draagt haar gehandicapte kleindochter elke dag op haar schouders omdat haar rolstoel is gestolen

De geboorte van een kind lost de problemen van een stel niet op: 5 dingen die gebeuren met zijn komst

Door Janine
1.345
Advertisement

Er zijn duizend redenen waarom een paar besluit om een kind op de wereld te zetten, en het is aan niemand om te beoordelen of de reden meer of minder redelijk is. Het is echter goed om te weten dat een kind de problemen van een paar niet oplost en dat de geboorte van een kind de stabiliteit van een relatie onder druk kan zetten. Dit zijn 5 redenen waarom de geboorte van een kind de relatie niet zal verbeteren.

1. Je hebt minder tijd om aan elkaar te besteden: een pasgeboren baby eet en slaapt voornamelijk, maar paradoxaal genoeg is de tijd om aan de ander te besteden bijna nul. Het verzorgen van een baby is namelijk erg vermoeiend en de eerste maanden zijn niet altijd gemakkelijk. Bovendien zal het kind op vrijwel elk moment van de dag aanwezig zijn en heeft het paar weinig kans om tijd aan elkaar te wijden.

2. Er wordt gediscussieerd over de opvoeding van een kind: bij een pasgeborene nemen de redenen voor discussie tussen de partners onverbiddelijk toe, uitgaande van de opvoedingsprincipes die de individuele ouders op hun kinderen toepassen. Vaker discussiëren na de komst van een kind is normaal, maar alleen stabiele paren overleven deze periode ongedeerd.

3. Familieleden zullen meer aanwezig zijn: we hadden het zojuist over het feit dat het paar minder tijd voor zichzelf zal hebben, die zeldzame momenten van vrede zullen thuis worden onderbroken door familieleden die het kind willen zien. Het kan gebeuren dat de schoonmoeder ongevraagd advies geeft en dit zal onvermijdelijk spanningen in het paar veroorzaken.

4. De aantrekkingskracht daalt: of het nu de vermoeidheid is, geen tijd hebben om naar de kapper te gaan of zelfs te douchen, het is onvermijdelijk dat de intimiteit voor een periode wordt verwaarloosd. Als een stabiel paar bereid is om het opzij te zetten zonder er te veel onder te lijden, kan het voor anderen een probleem zijn.

Advertisement

5. Financiële problemen doen zich voor: kinderen kosten geld en plotselinge uitgaven kunnen het gezinsevenwicht destabiliseren. Bovendien kan een van de twee partners meer bijdragen aan de verzorging van het kind en een gevoel van wrok jegens de ander voelen. Dit is een punt dat tot discussies kan leiden en de band van een onstabiel koppel kan verzwakken.

Wat er gebeurt na de geboorte van een kind kan zowel de alleenstaande ouder als de partner binnen het paar ernstig belasten. Daarom is een grote medeplichtigheid en harmonie nodig om voor een kind te zorgen: alleen op deze manier zal de geboorte van een kind een magische gebeurtenis zijn en het begin van een nieuw opwindend hoofdstuk voor het paar zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt