6 fouten die veel ouders maken bij het omgaan met de driftbuien van hun kinderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
6 fouten die veel ouders maken bij het…
15 viervoetige moeders wier liefde voor hun kleintjes niet hoeft te worden uitgelegd Na een vertraging van vijf jaar krijgt ze een brief van haar overleden moeder

6 fouten die veel ouders maken bij het omgaan met de driftbuien van hun kinderen

Door Janine
1.651
Advertisement

Wanneer ons kind de kindertijd doormaakt, een van de meest delicate van zijn leven, weten wij ouders heel goed dat het nooit over rozen zal gaan, integendeel. Meestal is de grootste uitdaging te weten hoe ze met hun grillen moeten omgaan; met deze wijdverbreide klachten over onze kinderen, vaak erg vervelend en schijnbaar ondraaglijk, wordt vaak slecht omgegaan door de figuur van de vader en moeder. Hoe ga je op een evenwichtige manier om met de grillen van je kind? Hier zijn zes handige tips.

foto: Pixabay
  • Voorkom dat je boos op hen wordt: het heeft geen zin om boos te worden of tegen je kind te schreeuwen als hij een driftbui heeft, de enige reactie die je als resultaat zult hebben, is hem ertoe te brengen te begrijpen hoe ver je bereid bent te gaan met je dreigementen.
  • Straf je kind niet: als je kind begrijpt dat zijn daden leiden tot jouw negatieve gedrag, zal het hem er alleen maar bewust van maken dat zijn ouders ook "een driftbui kunnen krijgen". Een bodemloze put die het beste kan worden vermeden.
  • Negeer zijn grillen niet: het ergste wat je kunt doen is zijn klachten negeren; zelfs als je het moment van afreageren niet kunt verdragen; als je niet naar hem luistert, zal het veel erger worden…
foto: Pxfuel
  • Geef niet toe aan zijn driftbuien: als je hem zijn zin geeft zodat hij ophoudt, heb je het verkeerd gedaan. Deze houding van je zou hem in de toekomst kunnen rechtvaardigen om zich zo te blijven gedragen. Vermijd absoluut toe te geven.
  • Probeer geen compromissen te sluiten: het heeft geen zin om je kind proberen te begrijpen als hij boos is; op dat moment wil hij geen redenen horen, het zal volkomen onmogelijk en onproductief zijn om het met hem eens te worden.
  • Let niet teveel op hem: op het moment van de driftbui wil je kind iemand die hem voortdurend achtervolgt en controleert; als hij boos wordt, is het beter om het de nodige ruimte te geven om tot rust te komen.

Ben je ooit geconfronteerd met je kind terwijl het een driftbui had?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt