Een echtscheiding is volgens therapeuten niet altijd een mislukking: het kan ook betekenen dat het huwelijk een succes was - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een echtscheiding is volgens therapeuten…
Eigenwijze kinderen hebben meer kans om succesvolle volwassenen te worden Vaak vertellen mensen ons dat ze geen tijd hebben, terwijl wij in werkelijkheid niet hun prioriteit zijn

Een echtscheiding is volgens therapeuten niet altijd een mislukking: het kan ook betekenen dat het huwelijk een succes was

Door Janine
13.765
Advertisement

Het huwelijk is gemaakt om mensen te laten groeien. Als alles al is uitgeprobeerd, zelfs de relatietherapeut, is de keus van een echtscheiding bijna nooit een symptoom van mislukking. Psychologen met ervaring in huwelijksrelaties ondersteunen dit, die een alternatieve visie voorstellen voor wat altijd is beschouwd als het slechtste einde van een relatie tussen twee mensen. Maar begrijpen wat tot echtscheiding leidt, is de sleutel tot begrijpen waarom het niet zo negatief moet worden gezien.

foto: unsplash.com

Het huwelijk leidt ertoe dat mensen groeien. Het daagt je uit, stelt je bloot aan je egoïsme en je onvolwassenheid. En dit is een heel goede zaak. Het zal je constant vragen te groeien op een manier die je niet eerder had gekend.

Vaak beseft een van de twee partners, of beide, op dramatische wijze dat het huwelijk hen niet helpt in het leven dat ze wilden. Het nemen van een beslissing in de zin van echtscheiding is vaak een van de beste keuzes. Het is synoniem voor groei, van rijping in de loop van de tijd, dat leidt tot het willen van dingen die anders zijn dan die van een vorige periode.

Velen zullen denken dat het zinloos is om te trouwen als het huwelijk onvermijdelijk tot verandering leidt, maar deze verandering zelf is heel moeilijk op een andere manier te bereiken. Verder is het niet gezegd dat een verandering altijd leidt tot een scheiding: veranderingen kunnen een echtpaar sterker maken, of zwakker, het is allemaal een kwestie van affiniteit.

Juist door de onvermijdelijkheid van verandering te accepteren, geef je het beste van jezelf in relaties: bang zijn voor de uitdagingen van het huwelijk betekent je eigen zwakheden niet onder ogen zien.

Een echtscheiding is geen mislukking, maar wel als je in een huwelijk blijft dat je leven, je energie absorbeert. Een echtpaar faalt niet wanneer ze besluiten te scheiden, maar wanneer ze de situatie niet aanpakken. Echtscheiding betekent niet dat je gefaald hebt, omdat elke relatie je iets leert, ook de noodzaak om in een andere relatie te zijn.

Het mooie van het huwelijk is de intentie om voor altijd bij een persoon te zijn, maar tegelijkertijd ook het besef dat dingen kunnen veranderen en dat je niet verstard moet raken in iets dat te krap is. Dit betekent succes, het betekent begrijpen dat in het leven wat constant verandert, levend is.

Tags: BruiloftenLiefde
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt