Volgens de traditie zijn de peetvader en peetmoeder belangrijk in het leven van een kind: dit zijn hun verplichtingen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Volgens de traditie zijn de peetvader…
Smeek niet om aandacht, laat staan om liefde Leer niet te klagen en wees dankbaar voor wat je hebt: alleen dan kun je zeggen dat je spirituele volwassenheid hebt bereikt

Volgens de traditie zijn de peetvader en peetmoeder belangrijk in het leven van een kind: dit zijn hun verplichtingen

Door Janine
61.455
Advertisement

Een peetvader of peetmoeder zijn is geen gemakkelijke taak. In feite accepteren velen deze taak, ze voelen zich ook vereerd voor de keuze, maar gaan dan door alsof er niets aan de hand is. Een peetvader en een peetmoeder moeten echter aanwezig zijn in het leven van het kind, niet alleen als het een klein kind is. De keuze van de ouders valt niet op zomaar iemand, maar er is lang over nagedacht, dat vervolgens wordt meegedeeld aan degenen die worden gezien als een vertrouwd persoon. Dit zijn de belangrijke dingen die peetouders moeten doen.

• 1. Ze moeten aanwezig zijn bij alle belangrijke ceremoniën en momenten van het kind, zoals communie, vormsel, huwelijk.

• 2. Je moet weten hoe je tijd met het kind doorbrengt en leuke momenten uit zijn leven probeert te delen, gebaseerd op zijn leeftijd. Verder moet je een voorbeeld worden om te volgen. We moeten niet vergeten dat hoe kleiner ze zijn, hoe meer ze hun geliefden imiteren. Daarom is het essentieel om goede voorbeelden te zijn die worden nagebootst.

• 3. Het zal nodig zijn om de ouders te ondersteunen wanneer ze dat nodig hebben, in relatie tot de behoeften van het kind.

foto: pixabay.com

• 4. De band met het kind kan niet worden verbroken, maar zal zo lang mogelijk in leven worden gehouden. In alle fasen van het leven van het kind, die volwassen zal worden, zal het belangrijk zijn om altijd aanwezig te zijn, om hem te helpen in moeilijke tijden, beschikbaar te zijn voor hem en zijn ouders.

• 5. De peetvader en peetmoeder zullen ook geïnteresseerd moeten zijn in zijn/haar schoolprestaties, zowel wanneer hij/zij naar school als de universiteit gaat.

Kortom, de peetvader en moeder moeten altijd een referentiepunt in het leven van het kind zijn tijdens zijn groei en opvoeding, totdat hij volwassen is geworden, in staat om voor zichzelf te zorgen. En zelfs in dit geval zal de peetvader en de peetmoeder in zijn leven aanwezig moeten blijven, hem troosten en hem adviseren in tijden van nood.

Tags: KinderenFamilieLiefde
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt