Niet alleen plezier: samen zijn met kleinkinderen zou ook de gezondheid van grootouders verbeteren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Niet alleen plezier: samen zijn met…
15 foto's die laten zien hoeveel onze viervoetige vrienden aan mensen kunnen leren Een studente met een beperking wordt uitgesloten van de eindejaarsfoto's: haar familie is onthutst

Niet alleen plezier: samen zijn met kleinkinderen zou ook de gezondheid van grootouders verbeteren

Door Janine
1.010
Advertisement

Je hebt een heel dorp nodig om een kind op te voeden - zegt een oud gezegde. Dit kan ook worden gezegd over de groei van een pasgeborene: niet alleen mamma en pappa moeten klaar staan ​​om de nieuwkomer te verwelkomen, maar ook de mensen om hem heen, van degenen die het dichtst bij hem staan, tot de samenleving in het algemeen. Om gezond op te groeien, hebben kinderen een netwerk nodig dat hen ondersteunt in hun ontwikkeling, waardoor ze zich veilig en beschermd voelen. Daarom zijn grootouders fundamentele elementen, omdat ze de eerste schakel zijn in dit vangnet waar elk kind recht op heeft.

Het grootbrengen van kleinkinderen in nauw contact met de grootouders komt bovendien ook de grootouders ten goede!

1. Wanneer grootouders en kinderen nauw contact hebben, hebben beiden minder snel last van depressie. Uit onderzoek is gebleken dat ze elkaar een beschermend effect geven.

2. Grootouders houden de hersenen actief en verbeteren zo de cognitieve functies die door veroudering worden bedreigd. De zorg voor een kind lijkt de verbale vaardigheden en het korte- en langetermijngeheugen te verbeteren.

3. Het actief ondersteunen van de opvoeding van kleinkinderen zou leiden tot meer levensjaren, zoals blijkt uit een studie gepubliceerd in Journal of Evolution and Human Behavior: volwassenen die niet voor hun kleinkinderen zorgden, hadden minder kans om 5 jaar na het begin van de studie nog in leven te zijn.

4. Deelnemen aan het groeiproces van kleinkinderen kan ook het immuunsysteem versterken. Dat beweerde de internist Kristine Arthur.

5. Praten met jongere generaties laat zien dat ze verschillende ideeën en standpunten hebben waardoor grootouders zich actief en up-to-date voelen.

6. Met hun kleinkinderen naast zich krijgen grootouders een doel in hun leven, waardoor hun zelfrespect wordt vergroot.

7. Volgens een Australische studie is zelfs één dag op de kleinkinderen passen voldoende om een ​​verbetering van cognitieve vaardigheden te vinden.

8. De zorg voor kleinkinderen vergroot het bewustzijn van het gezin, wat een gevoel van veiligheid en eenheid brengt waarvan alle familieleden profiteren.

9. Volgens onderzoek zouden vooral grootmoeders baat hebben bij nauw contact met hun kleinkinderen.

10. Kleinkinderen vrolijken de dagen op, en ouderen voelen zich daardoor minder alleen. Bij kinderen nemen de sociale banden en interacties toe, waardoor het risico op eenzaamheid wordt weggenomen.

Kortom, het geluk hebben om kleinkinderen te zien opgroeien, laat je niet alleen meer lachen, maar het is ook een echt wondermiddel voor fysieke en mentale gezondheid!

Tags: KinderenFamilieLiefde
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt