Zelfverzekerd, grappig, altijd aanwezig: tantes zijn essentiële figuren bij de opvoeding van een kind - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zelfverzekerd, grappig, altijd aanwezig:…
Dit 9-jarige meisje vond een briljant systeem uit om te voorkomen dat kinderen in de auto worden vergeten Daarom is er een specifiek verband tussen water en de gezondheid van het hart

Zelfverzekerd, grappig, altijd aanwezig: tantes zijn essentiële figuren bij de opvoeding van een kind

Door Janine
1.329
Advertisement

Helaas kunnen degenen die kinderen zijn van ouders die geen zussen hebben niet getuigen hoe buitengewoon het is om tantes in hun leven te hebben.

Degenen die dit geluk wel hebben, kunnen daarentegen over zoveel prachtige gebeurtenissen vertellen en in eerste persoon bevestigen dat het kunnen rekenen op tantes betekent dat ze iets extra’s hebben. Hier is een voorproefje van waarom deze familieleden zo belangrijk blijken te zijn voor een gezonde opvoeding van de kinderen.

foto: Unsplash

Tantes zijn een uitstekende middenweg tussen ouders en grootouders, in staat om de juiste hoeveelheid discipline te bieden, maar ze tegelijkertijd te verwennen. Actie en luisteren, begrip en vermogen om te bereiken wat de neefjes en nichtjes willen: tantes zijn een mix van positieve eigenschappen, tweede moeders, vice-oma’s, kortom alles wat een kind nodig heeft om op de beste manier op te groeien.

De structuur van het gezin van tegenwoordig is beslist anders dan die van het verleden: minder talrijk maar complexer, met uitwisselbare rollen en figuren die in verschillende posities spelen naargelang de behoeften. Als mamma en pappa werken en de grootouders niet alles zelf kunnen doen, komen de tantes te hulp om een handje te helpen, de gaten in tijd en ruimte te vullen en de kinderen de steun te geven die ze nodig hebben.

Omdat dit mensen zijn die uit dezelfde familie komen, is het bijna altijd zeker dat ze waarden en veiligheid kunnen garanderen alsof mamma of pappa naast hen stonden.

foto: Pexels

Tantes zijn ook waardevol omdat ze een extern standpunt kunnen bieden aan dat van de ouders, dat uiteindelijk niet al te extern is. Ze helpen bij het bemiddelen van meningsverschillen met kinderen en vormen altijd een toevluchtsoord wanneer jongeren zich thuis niet begrepen voelen. In de praktijk kunnen ze, als kinderen problemen hebben waar ze niet over kunnen praten met een moeder of vader, om voor de hand liggende redenen van generatieverschillen, altijd bij hun tante terecht.

Tantes, jong of oud, zijn die vrouwen die altijd beschikbaar zijn om een ​​praatje te maken zonder te oordelen of verwijten te maken. Zij zijn degenen die je naar een concert begeleiden, die de meest verfijnde lekkernijen bereiden tijdens de feestdagen, die de kinderen beter kennen als zijnde hun neefjes en nichtjes, dan de ouders wanneer ze zich in de gedaante van de kinderen bevinden. Het maakt niet uit of je klein, groot of volwassen bent, de genegenheid van je tante zal door de eeuwen heen stevig en onveranderlijk zijn, als een extra licht dat het pad verlicht en ook de plaatsen onthult waar schaduwen zijn.

Advertisement
Tags: KinderenFamilieLiefde
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt