Gebruik je verleden als een trampoline om vooruit te komen, niet een bank om op te liggen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Gebruik je verleden als een trampoline…
Kinderen sprookjes voorlezen verbetert hun vermogen om zichzelf te uiten en met sociale relaties om te gaan Werken met een onsympathieke collega kan je slaap bederven

Gebruik je verleden als een trampoline om vooruit te komen, niet een bank om op te liggen

1.072
Advertisement

Terugkijken of constant blijven denken aan wat er is gebeurd zonder van onze ervaringen te hebben geleerd, leidt tot spijt, wroeging of kritiek zonder ons toe te staan door te gaan.

Misschien heeft iemand ons veel pijn gedaan of waren we erg teleurgesteld, misschien waren de omstandigheden niet zoals we hadden verwacht. Soms kan een onuitgesproken woord, een fout die we niet accepteren of een gedrag dat we niet verwachten, ons een gevangene maken van onze eigen omstandigheden. Het verleden kan ook groot lijden veroorzaken wanneer we eraan denken.

foto: unsplash

Er zijn mensen die hun leven in een moment gevangen houden, wat goed kan zijn of juist niet, en leven alsof dat moment nooit is geëindigd. Door zo te handelen besmetten ze hun heden ermee.

Leven door na te denken over wat er is gebeurd, helpt ons niet om door te gaan in het leven, maar brengt ons eerder terug naar dat moment en infecteert ons met die gewaarwordingen, waardoor deze ons in het heden nog pijn kan doen, waardoor we niet de huidige momenten en de toekomst volledig kunnen beleven. We mogen niet afhankelijk zijn van herinneringen, of ze nu positief of negatief zijn. Verankerd blijven in ons verleden voorkomt onze groei en de kansen die we kunnen hebben om te veranderen, om ons bestaan te verbeteren.

Het verleden, ten goede of ten kwade, heeft zijn moment al gehad. Het is waar dat onze eerdere ervaringen ons heden en onze toekomst markeren, we kunnen het zeker niet negeren. Alles hangt echter af van de relatie die we hebben met ons verleden, die ons er niet van weerhoudt, ons doen leven alsof we in de val zitten, maar ons in plaats daarvan moeten helpen, als een trampoline, om vooruit te gaan, gebruik te maken van de ervaringen om bepaalde fouten niet te begaan, daarmee ons leven verbeteren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt