Deze vragen kunnen een startpunt zijn om te begrijpen of je een gezonde en gelukkige relatie hebt - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze vragen kunnen een startpunt zijn…
Een priester weigert deze baby te dopen omdat hij gelooft dat haar moedervlek besmettelijk is Hij zette een poot in de sneeuw en dat was voldoende: deze hond haat de kou en weigert naar buiten te gaan

Deze vragen kunnen een startpunt zijn om te begrijpen of je een gezonde en gelukkige relatie hebt

18 December 2019 • Door Janine
1.341
Advertisement

Elke relatie is anders dan de andere en het maken van vergelijkingen zal je zeker niet helpen te begrijpen of de persoon die je hebt gekozen om aan je zijde te staan, de juiste is voor jou. In werkelijkheid is er geen handleiding of test die je met zekerheid kan vertellen dat je een gezonde relatie hebt. Je kunt jezelf echter enkele gerichte vragen stellen om erachter te komen of je bepaalde problemen ervaart of dat alles in je relatie soepel verloopt. Als je jezelf een beetje gerust wilt stellen, kun je beginnen met jezelf de volgende vragen te stellen.


foto: Pexels

1) Heb je het gevoel dat je jezelf kunt zijn als je bij deze persoon bent? In een gezonde relatie voelen beide mensen zich geliefd en geaccepteerd voor wat ze zijn. Als je je persoonlijkheid moet veranderen op basis van wat je partner verkiest en om de vrede te bewaren, ben je waarschijnlijk niet in het gezelschap van de juiste persoon.

2) Word je enthousiast van het idee van een toekomstperspectief met deze persoon? Als het idee om je leven met je huidige partner door te brengen je je ongemakkelijk of zelfs uitgeput doet voelen bij de gedachte, is dit een teken dat iets in je relatie waarschijnlijk niet werkt.

3) Heb je het gevoel dat je alles aan je partner kunt vertellen? Als je een relatie hebt met iemand die over je oordeelt, je kleineert of je slecht doet voelen over je fouten in het verleden, zul je je alleen maar angstiger en depressiever voelen. Je partner moet bereid zijn te luisteren naar alles wat je te zeggen hebt en geen onderwerp moet als taboe worden beschouwd.

foto: Pexels

4) Vermoed je dat je partner je bedriegt of dat in de toekomst zou kunnen doen? Vertrouwen op je partner is de sleutel tot een gezonde relatie. Je moet erop kunnen vertrouwen dat je partner de verleidingen kan weerstaan die het leven hem zal bieden. Vreemdgaan is een teken van totaal gebrek aan respect. Je verdient een partner die je trouw wil blijven en je gelukkig doet voelen.

5) Denk je dat je eventuele meningsverschillen met deze persoon op een redelijke en waardige manier kunt oplossen? Ongeacht de compatibiliteit van een paar, is het normaal om soms te discussiëren. Het is zelfs onvermijdelijk! De discussies mogen echter de relatie niet beschadigen: eventuele verschillen kunnen op een redelijke manier worden opgelost en de discussies moeten als volwassenen worden gevoerd.

6) Ondersteunt deze persoon je in je hobby's, vriendschappen en carrière? Een goede partner zal je aanmoedigen om een leven buiten de relatie te hebben. Ze zullen trots zijn op je successen en zullen blij zijn als je nieuwe vrienden maakt. In ruil daarvoor verwachten ze dat je hen net zoveel persoonlijke ruimte geeft. In een gezonde relatie waarderen beide mensen zowel de tijd die ze samen doorbrengen als de tijd die ze apart doorbrengen.

Advertisement
foto: Pexels

7) Deel je dezelfde basiswaarden en doelen? Zo nee, ben je bereid een compromis te sluiten? Mensen nemen vaak aan dat hobby's en gedeelde interesses de factoren zijn die het verloop van een goede relatie bepalen. Voor een deel creëert het delen van je favoriete activiteiten met je partner zeker een belangrijke band, maar het is niet alles. De gedeelde waarden en doelstellingen zijn bepalend in de relatie: als je een gezonde en duurzame relatie wilt, is het raadzaam om zoveel mogelijk referentiepunten gemeen te hebben. Als je bijvoorbeeld altijd al in de stad hebt gewoond maar je partner graag naar een afgelegen locatie aan zee verhuist, kan er wrijving ontstaan. Ook verschillende religieuze achtergronden of verschillende levensfilosofieën kunnen tot veel discussie leiden. Het is echter mogelijk om gelukkig te zijn in dit soort situaties, maar het vereist veel flexibiliteit en een sterke wil om compromissen te sluiten. Wees realistisch: zijn jullie allebei in staat om dit te doen?

8) Zou je in het algemeen zeggen dat je leven is verbeterd sinds je met deze persoon bent? Dit is misschien wel de belangrijkste vraag van allemaal. Alle relaties ondervinden problemen met de tijd, maar je partner moet een van de meest positieve invloeden in je leven zijn. Vertelt je instinct je dat je niet zo gelukkig bent als vroeger? In dat geval is het misschien tijd om goed na te denken of deze relatie de juiste is voor je.

Deze vragen kunnen een goed uitgangspunt zijn om je gedachten te ordenen. Maar onthoud dat alleen jij en je partner jullie relatie goed kennen. Je realiseert je misschien dat je een aantal vragen negatief hebt beantwoord, maar al met al heb je begrepen dat je partner je in de meeste gevallen gelukkig maakt; vergeet niet dat je het recht hebt om een relatie op elk moment te beëindigen en dat je het verdient om gelukkig, veilig en comfortabel met je partner te zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt