Totdat je iemand vindt die je elke dag probeert te veroveren, kun je beter vrijgezel blijven

Janine image
door Janine

11 November 2019

Totdat je iemand vindt die je elke dag probeert te veroveren, kun je beter vrijgezel blijven
Advertisement

Vaak wordt ons geleerd dat, luisterend naar het advies van de meest ervaren mensen, het hebben van een stabiele relatie op de een of andere manier een zegen is, en dat het de moeite waard is om er alles aan te doen om het in stand te houden. Er wordt ons gesuggereerd dat relaties inspanningen vereisen, een dagelijkse bezigheid bestaande uit compromissen en acceptatie. Maar denk goed na: het leven is te kort en vergankelijk om iets te accepteren dat ons niet compleet maakt. De fasen van het bestaan volgen elkaar zo snel op dat het geen zin heeft ze te verspillen door compromissen te accepteren, vooral als ze ons verwijderen van wat we werkelijk zijn. Met andere woorden: een relatie moet geen baan zijn!

Advertisement
Unsplash

Unsplash

We worden al behoorlijk onder druk gezet door de verplichtingen van het leven: het gezin om verantwoording af te leggen, de collega's om mee om te gaan, de gezondheid, rekeningen en dagelijkse klusjes. Het heeft geen zin om hier een relatie aan toe te voegen die een last is in plaats van dat het ons verlicht. De liefde moet ons niet aan het huilen maken, het moet ons niet de woorden doen laten afwegen, het mag ons niet onzeker maken. Naar huis gaan naar je partner of hem aan het einde van de dag te zien zou alleen maar blijdschap en een gevoel van vrede moeten geven, geen spanning en frustratie. Als je zo iemand niet hebt gevonden, kun je veel beter single blijven.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Blijf single totdat je iemand vindt die echt betrokken wil zijn en die je niet meesleept door complexen en onzekerheden te veroorzaken. Blijf single totdat je iemand vindt die echt van je successen geniet en geen onderdrukt gevoel van minderwaardigheid koestert. Blijf single totdat je iemand vindt die je op alle mogelijke manieren zal ondersteunen, ook als je een fout maakt, omdat je weet dat in een echte relatie dingen samen worden gedaan, zowel in rustige als stormachtige periodes.

Liefde, de echte, zou ons moeten laten vliegen. En niet alleen in de eerste maanden van de relatie, ook na jaren, verdien je iemand die je elke dag probeert te veroveren, die je verbaast met kleine gebaren van genegenheid, die je opmerkt wanneer je in een slecht humeur bent en probeert een manier te bedenken om je op te beuren.

Totdat je dit alles hebt gevonden, is het beter om je te concentreren op de liefde voor jezelf en om wat je bent. Neem geen genoegen met compromissen: liefde moet niet moeilijk zijn, het moet geweldig zijn.

Advertisement