Valse vrienden kunnen schadelijker zijn dan elke vijand: hoe ze te herkennen en bij hen uit de buurt te blijven - BekijkDezeVideo.nl
x
Valse vrienden kunnen schadelijker zijn…
Een moeder verrast haar zoon als hij uit school komt met de hond die hij 2 weken eerder kwijt was geraakt Hij is 106 jaar oud, zij is 105: ze zijn 80 jaar getrouwd en het is het langstlevende echtpaar ter wereld

Valse vrienden kunnen schadelijker zijn dan elke vijand: hoe ze te herkennen en bij hen uit de buurt te blijven

21 December 2019 • Door Janine
4.441
Advertisement

In het leven ontmoeten we veel mensen - mensen die komen en gaan. Sommigen van hen blijven vele jaren aan onze zijde en wij beschouwen hen als onze beste vrienden, sommigen worden collega's, anderen blijven slechts kennissen en weer anderen hebben we onderweg verloren. Er zijn mensen die in ons leven komen om een onuitwisbaar teken achter te laten en dan te vertrekken. En dan zijn er andere soorten mensen die zo goed zijn in het doen alsof ze onze vrienden zijn, dat ze ons vaak desoriënteren en uiteindelijk begrijpen we niet meer of ze goede mensen zijn - en dus echte vrienden - of valse vrienden. Hoewel deze mensen erg goed zijn in het opvoeren van een toneelstukje, is het niet zo moeilijk om ze te ontmaskeren en erachter te komen met wie we echt te maken hebben.


foto: Pexels

Een valse vriend, hoe hard hij ook probeert, zal nooit een echte vriend kunnen evenaren. Dit is waarom:

Hij blijft in contact. Een echte vriend zoekt je en wil weten hoe het met je gaat, zelfs na een lange tijd, omdat hij echt om je geeft; hij belt je zelfs om je stem te horen. Een valse vriend zal je bellen om je een gunst te vragen.

Hij bewaart geheimen. De echte vriend is iemand die weet hoe hij een geheim moet bewaren en die je nooit zou verraden door het tegen iemand anders te vertellen. Ze weten dat het je veel pijn zou doen en ze willen je niet zien lijden. Een valse vriend herken je daarentegen aan de manier waarop hij je belooft dat hij je geheim aan niemand zal onthullen, terwijl binnenkort iedereen het zal weten.

Ze hebben altijd tijd voor ons. Op echte vrienden kun je altijd rekenen, zelfs als ze het drukker hebben dan normaal. Een vriend die niet om je geeft, een vals persoon, zal niet klaarstaan ​​om je te steunen wanneer je het het meest nodig hebt. De enige momenten waarop ze van zich laten horen en aanwezig zullen zijn, zijn om je successen te vieren, omdat ze weten dat ze er hun voordeel mee kunnen doen.

foto: Pexels

Ze accepteren je zoals je bent. Dat is wat een echte vriend zou doen. Een echte vriend kent elk aspect van je persoonlijkheid, positief en negatief, en weet goed welke en hoeveel fouten je hebt gemaakt in je leven - maar toch accepteert hij je zoals je bent en houdt daarom van je. Iets dat een valse vriend nooit zou kunnen doen.

Ze ondersteunen en moedigen je aan om het leven onder ogen te zien. De echte vrienden staan klaar om je op te laten staan waar je een fout hebt gemaakt of bent gestruikeld; valse mensen zullen dat niet doen. Valse mensen hebben de neiging je te laten vallen, je te ontmoedigen en je nutteloos te laten voelen.

Evalueer je gezelschap dus goed en zorg ervoor dat je niet omringd bent door mensen die beweren je echte vrienden te zijn, maar die in werkelijkheid gewoon van je profiteren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt