Stellen die weinig selfies op sociale netwerken publiceren zijn gelukkiger dan degenen die er veel publiceren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Stellen die weinig selfies op sociale…
Vriendelijkheid, een geweldige kracht die elke muur afbreekt Een van de beroemdste psychologen ter wereld onthult 22 regels om de kwaliteit van je leven te verbeteren

Stellen die weinig selfies op sociale netwerken publiceren zijn gelukkiger dan degenen die er veel publiceren

2.276
Advertisement

Hoe gelukkig is een stel? Er is geen wetenschappelijke en zekere manier om te zeggen hoe gelukkig een paar is door het van de buitenkant te bekijken. Alleen het paar weet, van dag tot dag, welke problemen er zijn. Aan de andere kant kan iedereen, min of meer, net doen alsof hij of zij gelukkig is, een beeld projecteren van de relatie dat verschilt van de werkelijkheid, om in de ogen van anderen te verschijnen voor wat ze in werkelijkheid niet zijn.

Nikki Goldstein, relatiedeskundige, beweert dat een indicatie voor het geluk van een stel is hoeveel ze over hun relatie op  sociale media publiceren. De stellen die hun status op sociale media plaatsen, zelfs de meest banale situaties, doen dat in werkelijkheid, volgens de studie, om hun relationele onzekerheden te verhullen. Zodoende plaatsen ze elke activiteit, elke situatie waarin ze leven, zelfs de meest banale, met als doel de hele wereld te laten weten hoe gelukkig ze samen zijn.

Gelukkige koppels voelen juist, ook volgens deze studie, niet de behoefte om iets te posten om hun geluk te tonen. Het is een gevoel dat bij hen hoort en dat niet met de hele wereld hoeft te worden gedeeld om het echt te maken.

Stellen die samen een foto willen maken en foto's uploaden naar sociale media, ervaren bijvoorbeeld niet dat moment waarop ze bij hun partners zijn. Integendeel, ze zijn meer geïnteresseerd in het zien van hoeveel likes ze op de zojuist geposte foto's hebben ontvangen.

Gelukkige stellen daarentegen hebben geen behoefte aan een externe waardering om zich gelukkig te voelen, ze hoeven de ontvangen likes op hun foto's niet te tellen en baseren het succes van hun relatie zeker niet op hoe anderen erop reageren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt