De gelijkenis van de samurai, die ons leert om mensen die altijd ruzie zoeken met onverschilligheid te behandelen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De gelijkenis van de samurai, die ons…
De geweldige voordelen van het kleuren van mandala's 10 manieren waarop een dochter haar vaders leven compleet verandert

De gelijkenis van de samurai, die ons leert om mensen die altijd ruzie zoeken met onverschilligheid te behandelen

Door Janine
1.046
Advertisement

Iedereen heeft weleens mensen ontmoet die alleen met onvrede, woede en frustratie leven. Deze mensen proberen soms een deel van hun last kwijt te raken door het op anderen over te brengen. Het is belangrijk om te voorkomen dat je ten prooi valt aan deze provocatie door je naar hun niveau te verlagen. Door weerstand te bieden aan hun aandringen en aanvallen worden we evenwichtige en zelfverzekerde mensen.

foto: pixabay.com

 

Lang geleden leefde een eerbiedwaardige Samurai die zeer gerespecteerd werd voor de vele gewonnen veldslagen. Hoewel zijn leven als krijger voorbij was, werd er gezegd dat hij nog steeds elke tegenstander kon verslaan.

Op een dag kwam een ​​zeer arrogante krijger naar hem toe, waarvan bekend was dat hij zijn tegenstander uitdaagde om zijn woede op te wekken en hem dwong om blind te slaan. Dankzij deze techniek had de krijger altijd van zijn vijanden gewonnen. Maar hij had nog niet tegen de oude Samurai gevochten.

De krijger begon de wijze Samurai te beledigen door stenen te gooien en in zijn gezicht te spugen. Maar de Samurai, kalm en onbewogen, reageerde niet. Na uren van pogingen zag de krijger, moe en vernederd, ervan af om tegen de oude man te vechten.

De discipelen van de Samurai konden er niet tegen om de wijze zonder reactie te zien en dachten dat hij een lafaard was: "Meester, hoe kon je jezelf zo onwaardig tonen? Waarom viel je niet aan met je zwaard in plaats van je zo laf te gedragen?"

De oude Samurai antwoordde:

"Als iemand je een geschenk geeft en je accepteert het niet, van wie is het geschenk dan?"

"Aan de persoon die het heeft meegebracht", antwoordden de leerlingen.

"Nou, dan geldt hetzelfde voor woede, beledigingen en minachting. Wanneer ze niet worden geaccepteerd, blijven ze behoren tot diegenen die ze hebben meegebracht", besloot de wijze.

Deze gelijkenis legt ons uit wat de beste manier is om te reageren op degenen die ons voor de gek houden, waardoor we ons impulsief gedragen. In navolging van de les van de wijze kunnen we sereen blijven leven, en niet doorgaan voor lafaards en onderdanig zijn. Tegenover een bepaald gedrag is onverschilligheid het beste wapen.

Tags: JapanVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt