8 signalen om de jaloerse mensen om je heen te herkennen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 signalen om de jaloerse mensen om…
3 gadragingen die het hart van een moeder pijn zouden kunnen doen De ouders van vandaag zijn

8 signalen om de jaloerse mensen om je heen te herkennen

Door Janine
8.783
Advertisement

Een van de mooiste aspecten van succes is dat je het kunt vieren met je vrienden: door je vreugde met hen te delen, lijkt het zich te vermenigvuldigen, omdat enthousiasme aanstekelijk is voor de mensen om je heen en voor degenen die van je houden. Toch kan het gebeuren dat niet iedereen van jouw geweldige resultaten geniet: zij zijn jaloers.

Deze mensen lijken misschien blij met ons succes, maar ze kunnen het in werkelijkheid niet uitstaan omdat ze in onze plaats hadden willen zijn, of erger nog, ze zouden wensen dat we niet geslaagd waren in ons doel, om zichzelf niet minder te voelen.

Het kan moeilijk zijn om ze te ontmaskeren, ook omdat het mensen zijn die we dichtbij ons hebben, maar er zijn 8 signalen die je kunnen helpen de afgunst te ontdekken die je omringt.

1. ZE GEVEN VALSE LOF. Jaloerse mensen zijn vaak de eersten om je te prijzen, misschien met een overdreven nadruk, omdat ze hun ware gevoelens moeten verbergen; ze zijn echter de eersten die hun neus ophalen of hun ogen naar de hemel richten wanneer je je omdraait. Een manier om hun valsheid tegen te gaan is om hun oprechte complimenten te geven, wanneer ze het verdienen: het zal hen laten zien hoe vals die van hen zijn.

2. ZE ZWAKKEN JE SUCCESSEN AF. Ongeacht hoeveel je hebt geworsteld om je doel te bereiken, jaloerse mensen zullen het er gemakkelijker laten uitzien dan het was, alsof het vanzelf gebeurde. Wees bescheiden, maar krachtig in het vertellen van je resultaten; als je aanmatigende en arrogante tonen gebruikt, zullen ze nog jaloers op je zijn.

3. ZE SCHEPPEN OP OVER HUN EIGEN SUCCESSEN. De jaloersen houden ervan om te pronken met hun resultaten, met zoveel trots, waarschijnlijk omdat ze juist niet zo succesvol zijn.

4. ZE IMITEREN JE. Deze mensen willen graag beter zijn dan degenen waarop ze jaloers zijn, maar in de tussentijd doen ze hen na. In plaats van ergernis te tonen en onaardig te zijn, vertel je ze dat ze hun eigen weg moeten kiezen en volgen: ze hoeven niet net als jou te zijn om succesvol te zijn, maar beginnen om meer zelfvertrouwen te krijgen.

5. ZIJN COMPETITIEF. Zoals eerder gezegd, willen de jaloersen de besten zijn, en ze leven alles in termen van een vergelijking, een competitie. De psycholoog Melanie Greenberg beweert dat "ze onzeker of arrogant zijn en hun superioriteit willen tonen". Weiger om hun spel te spelen en de uitdaging te accepteren.

6. ZE GENIETEN VAN JOUW FOUTEN. Je fouten en mislukkingen zijn een bron van vreugde voor de afgunstige. Wees niet boos op hun reactie (vooral omdat ze net doen of ze medelijden hebben), maar concentreer je op de weg die je genomen hebt en onthoud dat fouten een integraal onderdeel zijn van het leerproces en de groei: je bent op de goede weg. Het juiste wapen tegen jaloerse mensen is je sereniteit.

Advertisement

7. ZE RODDELEN OVER JE ACHTER JE RUG OM. Jaloerse mensen drukken hun ware gevoelens over jou uit wanneer je niet luistert; hun woorden kunnen je pijn doen, dus zie ze direct onder ogen, confronteer ze met hun houding, maar zonder je te laten meeslepen door hun negativiteit. Jaloerse mensen houden namelijk niet van open conflicten en kunnen zich alleen schamen voor hun gedrag wanneer het openbaar is gemaakt.

8. ZE HATEN JE. Diep jaloerse mensen zijn vol van haat tegenover ons geluk. Het is zeker niet prettig, en je zou kunnen proberen om hen te bewijzen dat er geen reden is om jaloers te zijn en je te haten; maar je kunt ze misschien niet overtuigen. Laat ze in dat geval gaan.

Omgaan met de afgunst van de mensen om je heen is niet eenvoudig; toch is het de enige manier om te proberen hen te bevrijden van deze last die hen onderdrukt - of jij bevrijd jezelf van hen!

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt