Deze vrouw creëerde haar bruidsjurk met behulp van de parachute die het leven van haar man redde - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze vrouw creëerde haar bruidsjurk…
8 details waarmee je een hypocriet persoon kunt herkennen Wandelen stimuleert de creativiteit en zorgt dat de pijn van lichaam en geest verdwijnen

Deze vrouw creëerde haar bruidsjurk met behulp van de parachute die het leven van haar man redde

2.752
Advertisement

Elke vrouw wil dat haar trouwdag perfect is; en daarom laat ze geen details van de bruiloft achterwege. Maar van alle dingen die georganiseerd moeten worden, is er een die een ereplaats inneemt in de geest en het hart van de toekomstige bruid: de jurk. Wanneer het grote moment is aangebroken, zoekt ze onvermoeid naar de jurk waarover ze als klein meisje al droomde.

En als de jurk een droom zou moeten realiseren voor de toekomstige echtgenoot, en aan het moment - of beter gezegd, het voorwerp - zou moeten herinneren dat die liefde mogelijk maakte? Dat is wat er met Ruth en Claude is gebeurd.

Original photo of the bride Ruth Hensinger wearing this wedding dress on her wedding day in 1947. Shown with the groom Major Claude Hensinger.

Pubblicato da Belinda Webb su Lunedì 20 febbraio 2017

In termen van trouwjurken is de gemiddelde uitgave - volgens The Knot - $1750: een aanzienlijk bedrag voor een jurk die je slechts één dag van je leven zal dragen - hoewel voor sommigen de belangrijkste dag.

Aan de ene kant is er daarom de gemiddelde trouwjurk; aan de andere kant, lijnrecht tegenover elkaar, is er de ervaring van Ruth en Claude Hensinger, getrouwd in 1947. Als je denkt dat de tijden inmiddels zijn veranderd, lees dan hun verhaal.

Laten we teruggaan naar 1944: toen was majoor Claude, nog vrijgezel, een Amerikaanse B-29 piloot tijdens de Tweede Wereldoorlog. Terwijl hij probeerde naar huis te komen, vloog zijn motor in brand na een bombardement op Yowata, Japan. Claude moest net als zijn kompanen het vliegtuig verlaten, en dat deed hij natuurlijk met de parachute. Deze uitrusting stond hem niet alleen toe om zichzelf uit het vliegtuig te redden voordat het explodeerde, maar bleek buitengewoon veelzijdig te zijn. Hij landde in China, bracht de nacht beschermend tegen de kou door dankzij de parachute, die hij ook gebruikte om de wonden te verbinden. De volgende dag werden hij en zijn kompanen gered en keerde hij terug naar de Verenigde Staten; en Claude nam de parachute met zich mee.

This wedding dress was made from a nylon parachute that saved Major Claude Hensinger during World War II. Hensinger, a...

Pubblicato da USA.gov su Giovedì 12 gennaio 2012

Aan het einde van de oorlog kreeg Claude een relatie met een jeugdvriendin, Ruth, en in 1947 besloot Claude haar te vragen met hem te trouwen. Hij deed zijn aanzoek op een vrij originele manier: in plaats van de ring, gaf hij Ruth de parachute die zijn leven had gered, en zei: "Ik wil dat je er een trouwjurk van maakt". Ruth, hoe blij en opgewonden ook, dacht meteen na over hoe ze van een parachute een bruidsjurk kon maken.

Ze kreeg het antwoord door te kijken naar de film Gone with the Wind: ze werd verliefd op een van de jurken gedragen door de hoofdpersoon, Scarlet O'Hara, en koos het als model. De rest was gemakkelijker: terwijl zij de rok ontwierp en naaide, maakte een plaatselijke naaister, Hilda Buck, haar sluier en lijfje.

En het was met een prachtige trouwjurk dat Ruth op haar trouwdag verscheen aan Claude, met de parachute die zijn leven had gered en de vrouw die de vrouw van zijn leven zou zijn.

Nadat het het echtpaar geluk heeft gebracht met een 49 jaar durend huwelijk, is de parachute-trouwjurk nu te zien in het Museum of American History van het Smithsonian Institution.

Misschien een origineel idee voor jouw droom trouwjurk?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt