Een werknemer van McDonald's met het syndroom van Down gaat met pensioen nadat hij meer dan 30 jaar lang een glimlach heeft geserveerd - BekijkDezeVideo.nl
x
Een werknemer van McDonald's met het…
Laat we ophouden met die obsessie voor cijfers: de school moet allereerst leren wat samenwerking is Mensen die altijd in conflict zijn met anderen, zijn in werkelijkheid in conflict met zichzelf

Een werknemer van McDonald's met het syndroom van Down gaat met pensioen nadat hij meer dan 30 jaar lang een glimlach heeft geserveerd

09 Februari 2019 • Door Janine
5.489
Advertisement

Een baan vinden is tegenwoordig niet eenvoudig; erin slagen om daar jaren te blijven, wordt steeds moeilijker. Hoe zit het met degenen die met pensioen gaan nadat ze hun hele werkzame leven bij hetzelfde bedrijf hebben doorgebracht? We zouden deze persoon zeker als zeer gelukkig definiëren.

En dat was Russell O'Grady zonder enige twijfel: geboren met het syndroom van Down, slaagde hij erin om op zijn vijftigste met pensioen te gaan na meer dan dertig jaar voor McDonald's te hebben gewerkt. Maar wie het meeste heeft gekregen van deze samenwerking, was het bedrijf, dat een loyale werknemer had die zijn plicht vervulde, maar altijd met een glimlach voor iedereen.

Russell O'Grady is een van de 6000 kinderen die elk jaar worden geboren met het syndroom van Down in de Verenigde Staten; een genetische aandoening die bepaalde onmiskenbare fysieke kenmerken heeft bepaald, maar zeker niet zijn geluk - een verhaal dat Russell met zweet en vastberadenheid heeft opgebouwd en een gelukkig doel heeft bereikt.

Het was 1984 toen de 18-jarige Russell voor het eerst een McDonald's-restaurant in Northmead, ten westen van Sydney, binnenstapte om een door Jobsupport georganiseerde stage te starten: het was een initiatief van de Australische overheid om mensen met een verstandelijke beperking te helpen een betaalde baan te vinden. Het was in die tijd bijzonder moeilijk voor mensen met een handicap om vergelijkbare kansen te krijgen.

Een ervaring die Russell heeft beleefd door het maximale uit zichzelf te halen, in termen van betrokkenheid, maar ook in geest: zo neemt het bedrijf aan het eind van de stage het besluit om hem fulltime in dienst te nemen. Dit was het begin van deze werkervaring die 32 jaar duurde, waarin Russell voor alles zorgde: van schoonmaken tot klantenservice, van het verpakken van de partyboxen tot de keuken, waardoor hij een modelmedewerker werd - en dat niet alleen.

Advertisement

Zijn leidinggevende Courtney Purcell zei dat Russell een soort icoon was geworden voor de klanten, die ook van ver kwamen om hem te leren kennen, en raakten gehecht aan hem. "We hebben vaste klanten die Russell op donderdag en vrijdag komen bezoeken, en het personeel zorgt voor hem, dus we zullen hem missen," voegde Purcell eraan toe. Russell is in feite altijd een verantwoordelijke, waardevolle en zeer vriendelijke medewerker gebleken voor iedereen.

Een waardering - die tot uiting kwam door klanten en al zijn collega's - die de familie van Russell trots maakte, zoals zijn vader Geoff ook benadrukte: "Russell is zo liefdevol, geliefd en gewaardeerd dat het ongelooflijk is". Zijn broer Lindsey heeft ook verklaard dat Russell "veel van zijn werk houdt, soms is hij onbezonnen, het is mijn grote broer - en hij zet me op mijn plaats".

Het feit dat hij een stabiel beroep uitoefent en zich gewaardeerd voelt voor zijn werk, heeft een zeer sterke en positieve invloed op het leven van Russell, waardoor hij een ander, beter perspectief kreeg, zoals zijn vader vertelt: "Iemand vroeg hem of hij gehandicapt was, en hij antwoordde: dat was ik toen ik naar school ging, maar nu werk ik bij McDonald's.".

Advertisement

Ondanks de waardering en voldoening van het werk, vond Russell het na 32 jaar tijd om met pensioen te gaan; naar wat hij vertelde, houdt hij van bowlen en zal waarschijnlijk het grootste deel van zijn pensioen doorbrengen in de Northmead Bowling Club - waar we zeker zijn dat hij binnenkort het aanzien van nieuwe bewonderaars zal krijgen ;)

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt