Waarom kijken kinderen dezelfde film honderden keren? - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Waarom kijken kinderen dezelfde film…
Het is beter om laat maar bewust te trouwen dan snel met de verkeerde persoon Voordat je iedereen een plezier probeert te doen, moet je deze vijf dingen in gedachten houden

Waarom kijken kinderen dezelfde film honderden keren?

Door Janine
2.964
Advertisement

Degenen die kleine kinderen hebben kunnen erover meepraten: kinderen kunnen honderden keren naar dezelfde film of tekenfilm kijken zonder deze zat te worden of hun interesse te verliezen! Audiovisuele inhoud biedt veel prikkels voor ontwikkelende hersenen; geluiden, muziek, kleuren en beelden veroorzaken aanzienlijke sensorische activering en zijn daarom bijzonder aantrekkelijk. Maar dit is nog niet alles, in de tijd dat de multimedia-apparaten nog niet bestonden, vroegen we onze ouders of grootouders om constant hetzelfde verhaal te vertellen of ons favoriete boek voor te lezen. De waarheid is heel simpel: de kleintjes houden er van om eindeloos dezelfde film te bekijken omdat hun brein het nodig heeft.

In detail zijn hier enkele van de belangrijkste redenen waarom "herhaling" in de kindertijd zo belangrijk is.

 

 

 

 

Het geeft een gevoel van rust en veiligheid. Routine is van fundamenteel belang voor kinderen, omdat ze erin slagen om hun eigen dimensie te organiseren, een gevoel van welzijn en comfort te ervaren. Kijken of luisteren naar iets waarvan we de inhoud al kennen geeft controle, versterkt de verwachtingen, zonder dat er nieuwe en onverwachte informatie wordt verwerkt.

Het ontwikkelt logisch denken. Het steeds herlezen van informatie verbetert het vermogen om dingen te relateren, om het verband tussen oorzaak en gevolg te begrijpen, een essentiële factor in de intellectuele groei van het individu.

Het is een leermechanisme. Kinderen leren door herhaling, dus ze consolideren informatie en elke keer ontcijferen ze het beter. Met dit systeem verhogen ze hun taaleigenschappen en verwerven ze nieuwe termen en halen ze voldoening uit het feit dat ze een "klein beetje" meer begrepen hebben dan de vorige keer.

Voor volwassenen lijkt het misschien zelfs absurd en vermoeiend dat hun kinderen uren voor dezelfde dvd zitten of non-stop naar een liedje luisteren, maar dit is de manier waarop ze de wereld beter begrijpen en groot worden.

Tags: KinderenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt