Echt gelukkige stellen hebben de neiging minder te praten over hun relatie op sociale media

door Janine

01 Maart 2019

Echt gelukkige stellen hebben de neiging minder te praten over hun relatie op sociale media
Advertisement

Het publiceren van alles wat er in het dagelijks leven gebeurt op sociale netwerken is een gewoonte geworden en voor veel mensen is het bijna onmisbaar. Echter, achter exhibitionisme, zou de wanhopige zoektocht naar "likes" een diep gevoel van onzekerheid en ontevredenheid kunnen verbergen. Het bewijs ligt in het feit dat statistisch gezien de mensen die een gelukkige relatie hebben juist degenen zijn die minder tijd besteden om het aan de wereld te communiceren.

via insider.com

Advertisement
dr_zoidberg/Flickr

dr_zoidberg/Flickr

Uitzonderingen daargelaten is het duidelijk dat wat online wordt gezet bijna altijd nep is, expres gemanipuleerd, allesbehalve spontaan. Door een "selfie" te maken plaats je jezelf in een houding, neem je de juiste uitdrukking aan en maak je verschillende foto's totdat je tevreden bent met het resultaat. Hetzelfde concept van het fotograferen van een persoon, een object of een situatie, het vervormt de realiteit omdat je wacht op het juiste moment, de perfecte compositie en vaak wordt de scène als een echte "doe-het-zelf" -set opgezet.

Mensen willen anderen een bepaald beeld van zichzelf geven, er mooi, druk, leuk uitzien, met een vol en opwindend leven. Schijn bedriegt, en nooit zoals in dit geval, is de stelregel effectief. Dit geldt nog meer bij liefdesrelaties wanneer koppels vaak foto's plaatsen die al hun liefde en het geluk van samenzijn uitbeelden. Door een andere veel gebruikte uitdrukking te gebruiken zou je kunnen zeggen dat "alles wat er blinkt geen goud is", in werkelijkheid is de realiteit vaak heel anders dan hoe het wordt weergegeven. Degenen die echt een tevreden en serene relatie hebben, hebben noch de wens, noch de tijd om ermee te pronken, omdat ze het te druk hebben "om het te leven".

Advertisement
pexels

pexels

Er zijn mensen die soms iets willen laten weten als een gevoel van wraak jegens iemand anders, om afgunst te wekken of om degenen te bereiken die een boodschap nodig hebben zoals "Ik ben ook zonder jou verder gegaan". Geluk, de oprechte, is in plaats daarvan iets persoonlijks, iets privé dat angstvallig moet worden bewaakt, of hoogstens met een paar geliefden moet worden gedeeld.

Telkens als iemand op het internet schrijft over hoe gelukkig hij is om zo'n prachtige liefde te beleven, vraag je je af waarom hij zijn tijd verspilt door het te vertellen in plaats van er plezier aan te beleven.

Natuurlijk is er niets mis met het iets publiceren van tijd tot tijd, denk eraan om meer "sociaal en minder social" te zijn!

Advertisement