Het feit dat je vaak zwart draagt, kan worden geassocieerd met sommige aspecten van je karakter

door Janine

03 Maart 2019

Het feit dat je vaak zwart draagt, kan worden geassocieerd met sommige aspecten van je karakter
Advertisement

Mode verandert elk seizoen, en daarmee lijkt het erop dat onze kledingkast ook moet veranderen; met als gevolg dat, terwijl onze kast vol raakt, onze portemonnee steeds leger wordt. Het alternatief is om altijd klassieke kleding te dragen, of te kiezen voor elegantie, die, als hij geen naam heeft - of op zijn minst een naam die toegankelijk is voor onze zakken - tenminste een kleur heeft: zwart.

Sommige mensen hebben hun eigen unieke kleur, ongeacht mode en situatie; en omdat alle kleuren onze hersenen op een andere manier stimuleren, weerspiegelt zelfs de neiging om alleen zwarte kleding te dragen onze persoonlijkheid.

Dit is het psychologisch profiel van degenen die altijd in het zwart gekleed gaan, altijd en overal.

via huffpost.com

Advertisement
pexels

pexels

De aantrekkingskracht voor de kleur zwart betekent over het algemeen de wens om macht te claimen en je prestige te bevestigen: ambitie dwingt je om jezelf te beschermen tegen alle mogelijke kritieken en pijn.

In die zin is iemand die zich altijd in het zwart kleedt een beheerst maar zeer gevoelig persoon: hij probeert zichzelf te beschermen tegen emoties - die van duizend kleuren - en creëert zo een afstand of communiceert het verlangen naar respect, min of meer onbewust. Daarbij probeert hij zichzelf te beschermen tegen de emotionaliteit die hij niet onder controle heeft: omdat hij bijzonder emotioneel en neurotisch is, vecht dit type persoon om angst af te weren en blijft hij gefocust op zijn eigen doelen; een taak die gemakkelijker is als je niet wordt afgeleid door kleurrijke prints.

Advertisement
Maria Rantanen/flickr

Maria Rantanen/flickr

Dit betekent niet dat je last hebt van kleuren in het algemeen: de anderen in de buurt kunnen heel goed iets kleurigs dragen - dit doet hen verder niets, als wel hun identiteit, die ze moeten verdedigen en leiden met de kleur zwart. Vooral vrouwen die zwart dragen, willen de aandacht van hun kleding niet afleiden, om zich op hun manier van zijn te concentreren.

Maar zwart is ook de kleur die wordt gebruikt om te imponeren, gerust te stellen of te verleiden: mensen in het zwart geven blijk van betrouwbaarheid, zoals blijkt uit de resultaten van een onderzoek volgens welke zwart wordt geassocieerd met "goede" kenmerken (vertrouwen, intelligentie, sensualiteit) en zelden tot de negatieve (arrogantie). Bovendien inspireert, volgens 64% van de mannen en 50% van de vrouwen, deze kleur tot zelfstandigheid.

Daarom, als zwart de kleur is waar je van houdt, wees dan niet bang om het te dragen, wanneer je maar wilt: anderen zullen je waarderen en je zult onder elke omstandigheid gepast gekleed gaan.

Advertisement