Het vaak dragen van zwarte kleding helpt je beschermd, comfortabel en modieus te voelen: dat bevestigt de psychologie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het vaak dragen van zwarte kleding helpt…
Deze dappere vader met een handicap brengt zijn zoon elke dag in een rolstoel naar school Een tiener slaat voor de zoveelste keer de deur van zijn kamer dicht en als straf zaagt zijn vader hem in tweeën

Het vaak dragen van zwarte kleding helpt je beschermd, comfortabel en modieus te voelen: dat bevestigt de psychologie

Door Janine
1.815
Advertisement

Zwart is een zeer populaire kleur, vooral voor de damesmode: van de meest elegante kleding tot casual chic. Veel vrouwen kunnen gewoon niet zonder, in die zin dat het in plaats van mode, het dragen van zwart soms bijna een manier van zijn is.

En blijkbaar klopt dat. De psychologie bevestigt ook dat het dragen van zwarte kleding geen willekeurige keuze is. In feite lijkt het erop dat zwart energie geeft en een echt gevoel van bescherming biedt voor de drager.

Daarom betekent het dragen van zwart, volgens sommige psychologen, op een behoefte aan bescherming, bijna alsof men zich achter een barrière wil verdedigen, om de emoties in volledige veiligheid verborgen te houden. De zwarte kleur in de outfit is niets nieuws. Sterker nog, het is de klassieke kleur, die altijd actueel is. Daarom bieden we je hieronder 5 goede redenen om zwarte kleding te dragen.

1. Het kleedt af

Het is bekend: zwarte maakt slanker. Het helpt om de meest ronde vormen te harmoniseren en om een aantal zwakke punten die we zouden willen camoufleren, te verbergen.

2. Je hoeft het nergens mee te combineren

Je volledig zwart kleden is lekker makkelijk. Je kunt de stoffen gemakkelijk mixen, waardoor het effect van elegantie of het gewenste comfort wordt verkregen.

3. Het is geschikt voor alle huidtypen

Waar niet alle kleuren iedereen staan, past zwart zeer goed op verschillende huidtinten. Daarom is het een kleur die, in tegenstelling tot wat je zou denken, gemakkelijk te dragen is en mooi staat bij verschillende outfits, ontworpen voor vele verschillende gelegenheden.

foto: Pixabay

4. Het wordt niet vuil

Een zwart kledingstuk vuil maken is niet hetzelfde als een licht kledingstuk vuil maken. Uiteraard is dit een van de voordelen van de genoemde kleur. Eventuele vlekken zie je nauwelijks en het is mogelijk om de wasbeurt uit te stellen.

5. Het is altijd actueel

Zwart is een kleur die zichzelf cyclisch opnieuw uitvindt. Het is een kleur die altijd in de mode is, die alle seizoenen gedragen kan worden. Het maakt de accessoires helderder en geeft tegelijkertijd een gevoel van elegantie en comfort.

Alle liefhebbers van zwart zullen daarom, naast zich beschermd en comfortabel te voelen in hun kleding, altijd modieus zijn, en niet alleen bij droevige of serieuze gelegenheden!

Tags: ModePsychologie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt