Alle geheimen van de Kreeft-vrouwen, de meest gevoelige van de dierenriem

Janine

06 Maart 2019

Alle geheimen van de Kreeft-vrouwen, de meest gevoelige van de dierenriem
Advertisement

Kreeft-vrouwen zijn gevoelige wezens, sommigen hebben er geen moeite mee om het te manifesteren, terwijl anderen de neiging hebben om het verborgen te houden door een masker te dragen. Zoals alle watertekens lijden ze onder de invloed van de maan, met grote wispelturigheid, vooral in de liefde. Vrouwen die onder deze hemel zijn geboren, verkiezen emoties boven rationaliteit, ze gaan van het ene uiterste naar het andere zonder dat ze weten of in staat zijn om voldoende controle uit te oefenen.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Ze gaan van extreme kwetsbaarheid, naar de behoefte aan genegenheid en goedkeuring, tot het punt dat ze zich door niemand laten aanraken, een echt harnas dragend. Vreugde en gezelligheid kunnen worden afgewisseld met gemopper en de behoefte om op zichzelf te zijn. Dicht bij een dergelijke complexe vrouw zijn vergt veel geduld en energie, met respect voor tijden en ruimtes. Dit kan vaak beangstigend zijn en het moeilijk maken om solide relaties aan te gaan.

Moed en intelligentie ontbreken niet, maar een dergelijke onstabiele emotionaliteit kan het moeilijk maken om met de vele problemen van het dagelijks leven om te gaan. Het vermogen om het alleen te kunnen en hier trots op te zijn, sluiten de mogelijkheid niet uit om soms om hulp te vragen, steunend op iemand die de last kan verlichten. Als je zo constant aan de genade bent overgeleverd van je innerlijke wereld, kan het moeilijk zijn om effectief te handelen in de buitenwereld.

Advertisement
Maxpixel

Maxpixel

Helaas ligt de ontevredenheid altijd op de loer, in een eeuwig evenwicht tussen wat men heeft en wat men zou willen hebben. De sleutel zou kunnen zijn om iemands prioriteiten te herzien, om concrete en haalbare doelen te definiëren, om te bereiken wat men wil. De dualiteit tussen alleen en tegelijkertijd met iemand willen zijn, maakt het diegenen die proberen je bij te houden moeilijk, maar wanneer je "in hetzelfde tempo kunt dansen", is de ervaring uniek.

Emoties zijn een hulpbron, een middel om te communiceren tussen het hart en de geest, en tussen wat je van binnen hebt en wat er buiten bestaat. Ze zijn een vorm van energie die op de juiste manier moet worden gebruikt, door gebruik te maken van de kracht en het vermogen om te motiveren, om alles meer smaak en waarde te geven. We moeten leren om ze te beheren, niet om ze te laten beheren, ze af te remmen wanneer we meer reflectief moeten zijn, en ze dan vrijelijk laten gaan wanneer het moment daar is om je te laten gaan.

Op deze manier kunnen we afscheid nemen van de nutteloze schuldgevoelens, en volop genieten van ons bestaan.

Advertisement