De waarheid staat in zijn eentje overeind, de leugen alleen als hij medeplichtigen heeft - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De waarheid staat in zijn eentje overeind,…
Na de scheiding wil deze vrouw een andere look: het resultaat is fantastisch De buitengewone kracht van zeer gevoelige mensen

De waarheid staat in zijn eentje overeind, de leugen alleen als hij medeplichtigen heeft

Door Janine
1.800
Advertisement

Liegen betekent zowel anderen als onszelf verraden, de waarheid vertellen bevrijdt ons, helpt ons om samen te leven en van onze fouten te leren. Niemand is onfeilbaar en iedereen heeft het recht om fouten te maken, het belangrijkste is om het toe te geven, je verantwoordelijkheden te accepteren, zonder alibi's of excuses die ons beter doen lijken, maar ons op de lange termijn verteren. Leugens kunnen eenvoudige en rechte paden lijken, maar ze leiden onvermijdelijk naar een doodlopende weg.

foto: unsplash

De waarheid staat overeind, de leugen moet "standhouden", maar het is slechts een kwestie van tijd dat het onder zijn eigen gewicht ineenstort. Soms kan het pijnlijk zijn om de realiteit onder ogen te zien, dingen te zeggen zoals ze zijn of ze te horen zeggen, maar het is een kleine prijs om te betalen voor een meer serene en lichtere levensstijl. Achter een leugen zit altijd het onopgeloste dat je een lange tijd met je meesleept, onderweg onderdelen verliezend waardoor we het juiste kwijtraken.

De waarheid is harmonie en balans, waardoor men zichzelf en anderen kan vergeven, zodat je zonder wroeging of spijt de reis kunt voortzetten. Wanneer we een leugen vertellen, wanneer we niet consistent zijn met onze acties, met onze waarden, blijft dit alles ons achtervolgen en weegt het verleden zwaar op het heden. Tijd telt niet, vroeg of laat zullen we, op de een of andere manier, als we geen opheldering geven, de rekening gepresenteerd krijgen.

Oprechtheid is een gave, een geschenk, een eigenschap om trots op te zijn. Liegen is een masker waarvan we moeten onthouden het elke dag te dragen, totdat we ons ware gezicht vergeten. Weinig dingen kunnen net zo verleidelijk zijn als leugens, maar niets is te vergelijken met het gevoel van vrede dat alleen de waarheid kan geven.

foto: Unsplash

Iedereen kan een leugen vertellen, maar alleen degenen die moed hebben, kunnen tot het einde toe eerlijk zijn. Als je dat weet, kun je tevreden over jezelf zijn, het geeft waarde aan wat we zijn, wat men ons heeft geleerd en ons beter maakt. De leugen is als een wezen dat continu gevoed moet worden, tot op het punt dat het volledig uitdroogt.

De waarheid is voeding voor de ziel, waardoor we ook in de ogen van anderen een ander aspect verwerven. Je naaste dezelfde eerlijkheid te bieden waarmee we willen worden behandeld, betekent het gooien van een steen in een vijver, onderdeel worden van een steeds grotere golf.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt