Wie straalt, is degene die in duisternis leeft tot last

Janine image
door Janine

07 Maart 2019

Wie straalt, is degene die in duisternis leeft tot last
Advertisement

Ieder individu heeft zowel licht als duisternis in zichzelf. De hoeveelheid van de een of de ander, hun positieve balans of negatieve onevenwichtigheid hangt af van factoren zoals het karakter, de omgeving waarin men leeft, de ervaringen van het eigen leven en de mensen die er deel van uitmaken. Het laten schijnen van je eigen licht betekent vrede met jezelf hebben, jezelf weten te waarderen, een goed gevoel van eigenwaarde hebben en het vermogen om vreugde en energie op anderen over te brengen.

Unsplash

Unsplash

Leed en teleurstelling verduisteren vaak het innerlijke licht en brengen gevoelens als wrok, rancune en jaloezie op anderen over. Dit zijn de elementen die zich voeden met de duisternis, die niet alleen een individu kan overvallen maar ook anderen kan aansteken, waardoor het verlangen wordt gegenereerd om "hun licht uit te schakelen". Net zoals niemand het vermogen om te stralen aan iemand anders kan overdragen, zou niemand zich deze kracht weg moeten laten nemen van wie zich in een donkere staat bevindt. Hier zijn enkele tips om te leren hoe je kunt stralen:

Mensen in een slachtofferrol verwijderen. Er zijn mensen die graag medelijden met zichzelf hebben, hun moeilijkheden koesteren door ze te vergroten. Dit soort mensen moeten op afstand worden gehouden.
Cultiveer vreugde. Het gevoel voor humor is niet alleen weten hoe je grappen moet maken, maar de dingen van het leven met intelligentie en ironie minimaliseren.
NEGEREN. Degenen die innerlijk licht bezitten, moeten het cultiveren en beschermen, vooral voor degenen die het proberen te blussen met hun negativiteit. Vaak is het geen kwestie van slechtheid maar van een onbewuste houding vanwege het gebrek aan zelfrespect. Je kunt het beter van je af laten glijden en door gaan.
Omring jezelf met andere lichten. Als een vlam die anderen voedt, moeten zulke stralende mensen diegenen benaderen die dezelfde waarden en gevoelens hebben, van waaruit ze energie, leringen en vreugde kunnen halen.

Advertisement
Wie straalt, is degene die in duisternis leeft tot last - 2

Stralen met je eigen licht betekent uiteindelijk in staat zijn om op eigen benen te staan, met het besef dat je speciaal bent omdat je uniek, authentiek en trots bent op wat je bent, omdat je het alleen aan jezelf te danken bent. Fouten, mislukkingen of pijnen uit het verleden lijken misschien wolken die de zon verduisteren, maar in werkelijkheid zijn ze een bron van regen die onze innerlijke tuin zal laten bloeien. Om volop te leven, moet je jezelf en anderen accepteren, empathie koesteren, mensen tegemoet komen, omdat in elk van hen een kleine zonnestraal zit.

Advertisement