De kracht van karma: wat voor jou bestemd is, zal een manier vinden om je te bereiken

Janine image
door Janine

06 Maart 2019

De kracht van karma: wat voor jou bestemd is, zal een manier vinden om je te bereiken
Advertisement

Liefde, werk, leven gaan vaak niet in de richting die we zouden willen, en daardoor voelen we ons verloren, teleurgesteld, verslagen, alsof niets zin heeft. We proberen op alle mogelijke manieren de gang van zaken te veranderen die onveranderlijk lijken, we vechten tegen de tijd en het lot, maar we eindigen door te falen. Zelfs als we de logica niet begrijpen, gebeurt dit altijd met een reden, omdat wat voor ons bestemd is, de weg zal vinden om ons te bereiken.

via thoughtcatalog.com

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Als de dingen niet volgens ons plan lijken te gaan, is het vaak omdat dat plan verkeerd is en omdat er een groter plan is. De mensen van wie we houden en waarvan we geloven dat ze voor altijd bij ons blijven, verdwijnen van de ene dag op de andere, de carrière waarvan we altijd hebben gedroomd, stort ineen of we merken dat we het niet meer willen. We gaan van de hemel naar de hel, van de top van een berg naar de bodem van een ravijn, we vallen en staan weer op.

We kunnen niet altijd alle oplossingen hebben, we kunnen vaak alleen vertrouwen en geloof hebben, vertrouwen in onszelf en geloven in een hogere macht die ons leidt zonder ons precies te vertellen waar we naartoe gaan. Degenen die niet langer aan onze kant staan, zijn alleen vertrokken om plaats te maken voor de juiste persoon, terwijl de verloren baan ruimte zal maken voor nieuwe kansen. Het is normaal om verdrietig, boos en bang te zijn als we voelen dat de grond onder onze voeten wegzakt, maar dat komt alleen maar omdat er iets beters voor in de plaats komt.

Het is nutteloos om de tijd door te brengen die ons in pijn en schuld meesleept, denkend dat we verkeerd en fout waren, omdat het niet zo is. In veel omstandigheden is het eerst nodig om jezelf te verliezen als je jezelf weer wilt vinden, jezelf laten meeslepen door de stroom, zonder achterna te gaan dat wat bij ons weg wil. Als we begrijpen dat we niet alle antwoorden hebben, beginnen we vaak de juiste vragen te stellen.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Het lot komt wanneer we het het minst verwachten, zonder een afspraak, niet denkend aan onze persoonlijke agenda. Mensen, gelegenheden, gebeurtenissen, vreugde, nieuwigheden, ontdekkingen, zullen allemaal op het juiste moment komen, wanneer de energie die het universum regeert zal voelen dat we klaar zijn om ze te ontvangen. Wat we vervloeken omdat het ons ziek maakt, wordt in sommige gevallen een zegen.

Het is goed om alle mogelijke inspanningen te leveren voor de dingen die we doen, maar we moeten niet in constante angst leven dat alles tot in de perfectie moet gaan. Wat is geschreven zal zich hoe dan ook manifesteren. Vroeg of laat zullen we niet alleen de weg vinden, maar de weg zal ons ook kunnen vinden.

Advertisement