Wat is jouw favoriete kleur? Dit onthult het over je persoonlijkheid

Janine image
door Janine

05 Maart 2019

Wat is jouw favoriete kleur? Dit onthult het over je persoonlijkheid
Advertisement

De wereld is kleur en kleur is leven; daarom zouden we meer kleurrijke kleding moeten dragen, in plaats van ons altijd met gebruikelijke saaie, donkere kleuren te kleden.

Natuurlijk, iedereen heeft zijn favoriete kleur: er is geen specifieke reden om een bepaalde kleur mooier te vinden dan een andere, en het heeft ook niets te maken met geslacht of leeftijd.

Als we zonder reden tot een kleur worden aangetrokken, dan betekent dit dat het datgene is waarin onze essentie op natuurlijke wijze wordt weerspiegeld; daarom kan ook een kleur ons iets over onszelf vertellen: laten we het samen ontdekken.

Wat is jouw favoriete kleur?

Wat is jouw favoriete kleur?

pixnio

ROOD: het is de kleur van passie en onthult durf en veel energie: je houdt van avontuur, omdat het je adrenaline geeft. Maar je bent ook ambitieus en competitief en je zoekt elke gelegenheid om het middelpunt van de aandacht te krijgen en te schitteren met die explosieve energie die je kenmerkt.
BLAUW: het is de kleur van de oceaan, en net als hij lijk jij ook krachtig en vastberaden aan de oppervlakte, maar diep van binnen ben je kwetsbaar, onrustig, diep. Je zoekt harmonie en vrede, en je bent erg gul met de mensen om je heen.
GROEN: het is de kleur van de natuur, en net als al het natuurlijke, ben jij ook oprecht, loyaal en coherent. De vriendelijkheid en vrijgevigheid die je kenmerkt, maken je zeer gewaardeerd, terwijl de stabiliteit en het evenwicht dat je onderscheidt een onuitputtelijke bron van veiligheid en zelfrespect zijn.

Advertisement
 Ruvim Noga/unsplash

Ruvim Noga/unsplash

WIT: het is de kleur van zuiverheid, en je bent dan ook een eenvoudig en rustig persoon. Je hebt een optimistisch standpunt over de wereld die je een onweerstaanbare glimlach geeft: je straalt geluk uit. Tegelijkertijd hou je ervan om tijd alleen door te brengen, omdat je van je onafhankelijkheid houdt, het helpt je om je veilig te voelen.
ZWART: het is de kleur van wat raadselachtig, obscuur is. Je bent fascinerend, mysterieus, om soms je naasten te intimideren; en deze charme helpt je bij het verkrijgen van die kracht en prestige die je wilt. Je weet wat je wilt en handelt vastberaden om het te krijgen. Soms kun je te veeleisend en autoritair zijn, en dit kan het moeilijk maken voor je om je open te stellen voor anderen.
BRUIN: het is de kleur van hout, stevig en stabiel - en dat ben jij ook: bescheiden, nederig en betrouwbaar. Allemaal kwaliteiten die van jou een waardevol persoon maken, als een vriend, partner en ouder - ook omdat je heel lief bent. Je bent een harde werker en je wekt vertrouwen op bij anderen die jou gemakkelijk in vertrouwen nemen.

Daniele Levis Pelusi/unsplash

Daniele Levis Pelusi/unsplash

ROZE: het is het hart van alle kleuren. Je bent een liefhebbend persoon, gevoelig en vriendelijk, die anderen meer geeft dan je ontvangt, zonder het anderen kwalijk te nemen en je in jezelf te sluiten. Je bent een idealist, een romantische dromer, en in feite heb je een kinderlijke kant in je, of naïef, waardoor je nog aanbiddelijker wordt. Lief en charmant, je vindt altijd de beste manier om anderen te troosten.
GEEL: het is de kleur van de zon en straalt vreugde en blijheid uit op een aanstekelijke manier. Je vindt het leuk om nieuwe dingen te leren. Je bent een intelligent persoon met altijd een glimlach op je gezicht, zelfs in de moeilijkste situaties: dit komt omdat je dapper bent, dankzij dat vuur dat in je brandt.
PAARS: het is de kleur van spiritualiteit, en het zijn precies diegenen die de diepe betekenissen van het leven zoeken. Meelevend en actief, let je op de details van elke situatie en analyseer je alles wat er gebeurt. Je bent een goed persoon, ook al ben je soms humeurig, vanwege je empathie. Je bent intuïtief en je hebt een artistiek gevoel.

Max Pixel

Max Pixel

ZILVER: het is de kleur van wijsheid die je reflectieve aard onderscheidt; introspectief en fantasievol, ben je niet bang om je excentrieke mening te uiten. Je deelt graag je verhalen en ervaringen, maar tegelijkertijd ben je ondernemend. Je zekerheid is een sterke magneet die anderen aantrekt, dankzij je onvermijdelijke oprechte glimlach.
GOUD: het is de kleur van wat kostbaar, speciaal en uniek is: zo wil je zijn en je voelen, omdat je doel is te glanzen, te stralen in de ogen van de wereld. Je hebt veel vertrouwen in jezelf, en hieruit ontleen je je grote charisma. Je bent ook oprecht en genereus en daarom betrouwbaar.

Vind je jezelf of iemand anders in deze beschrijving?

Advertisement