Deze brief is voor jou, te vaak denk je dat je het niet aankunt

Janine image
door Janine

09 Maart 2019

Deze brief is voor jou, te vaak denk je dat je het niet aankunt
Advertisement

Lieve "ik", ik schrijf je omdat ik je zoveel dingen moet vertellen. Ik weet dat het leven de laatste tijd niet gemakkelijk voor je is geweest, dit doet me veel pijn, maar je hebt gevochten en je hebt het voor elkaar gekregen om overeind te blijven staan. Ten goede of ten kwade gebeurt alles met een reden, op een dag zul je zien dat pijn, teleurstellingen en wonden zin hebben gehad. Wees niet zo hard voor jezelf, ik ben trots op alles wat je hebt gedaan en wat je vandaag bent.

via psychcentral.com

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Haal adem, bevrijd jezelf van de angst van alle verwachtingen, accepteer dingen voor wat ze zijn en het leven zoals het is. Wees geduldig, vertrouw jezelf, je bent precies op de plaats waar je hoort te zijn. Laat je niet door iets of iemand neerhalen, en wanneer iemand je pijn doet, neem het dan niet te persoonlijk op, want in werkelijkheid heeft diegene alleen met zichzelf een probleem. Leer te vergeven, dingen in het verleden achter te laten.

Accepteer je fouten omdat ze jou anders, speciaal en uniek maken; je bent perfect zoals je bent. Zoveel keren dacht je dat je ongelijk had, maar dat is niet zo. Ondanks de wonden die je in je draagt, ben je ondanks de littekens geen slachtoffer, je bent een overlevende. Je bent sterker dan je denkt, de wereld heeft geprobeerd je te breken, maar het is niet gelukt, wees hier trots op.

Vergeet niet om op je eigen kracht te vertrouwen, zoek geen hulp van anderen om je geluk te vinden. Je hoeft geen echtgenote of een partner te zijn om je compleet te voelen, blijf sereen terwijl je op de liefde wacht. Zelfs als je het nog niet hebt gevonden, betekent dit niet dat je het niet verdient om geliefd te worden. Maar voordat je van iemand houdt, leer jezelf lief te hebben.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Wees genereus met vrienden, familie en je naasten. Beloof me dat je alles zult doen om zin te geven aan je leven, zonder ooit je dromen op te geven of te vergeten. Sta niet toe dat iemand je hindert en omring jezelf alleen met mensen die je steunen en van je houden. Tijdens de reis zullen veel mensen je verlaten of jij zult hen verlaten, leer het met sereniteit te accepteren omdat het zo moest gaan. Zelfs degene die je teleurgesteld of verraden heeft, heeft je iets geleerd. Bedank de achterblijvers, vul de leegtes op die achtergelaten zijn door degenen die zijn vertrokken, bedank jezelf zoals ik nu met je doe. Bedankt voor alles wat je bent geweest, wat je bent en wat je zult zijn.

Advertisement