Een vader geeft zijn 13-jarige dochter een huis om haar onafhankelijker te maken: "Het zal haar eigendommen vermenigvuldigen"

Janine image
door Janine

16 April 2021

Een vader geeft zijn 13-jarige dochter een huis om haar onafhankelijker te maken: "Het zal haar eigendommen vermenigvuldigen"
Advertisement

Onafhankelijk zijn vanuit financieel oogpunt is een doel dat veel jonge mensen zo snel mogelijk willen bereiken, maar waaraan slechts weinigen volledig kunnen voldoen. Als je niet geboren bent in een rijke familie of met een nobele traditie, lijkt het moeilijk om het lot van je leven in één generatie te kunnen veranderen. Gewoonlijk duurt het vele generaties om de beroemde "kwalitatieve sprong" te kunnen maken, maar het kan niet worden uitgesloten dat het met talent, studie, hard werken en ook een beetje geluk niet mogelijk is om een ​​rijk en welvarend bestaan op te bouwen. Een vader die oorspronkelijk uit Alabama (VS) komt, heeft besloten een nieuwe familietraditie te beginnen, om zijn dochter te helpen een toekomst op te bouwen die zo vrij mogelijk is van schulden en gedwongen keuzes. Waarom zou je je beste jaren besteden aan het vechten om "vrij" te zijn? Met een beetje goede wil en lessen kun je al vanaf 13 jaar aan je toekomst werken!

via Facebook / Avee-Ashanti Shabazz

Advertisement
Facebook / Avee-Ashanti Shabazz

Facebook / Avee-Ashanti Shabazz

Avee-Ashanti Shabazz, een voorbeeldige vader, heeft besloten zijn dochter een huis te geven voor haar dertiende verjaardag. Kun je op 13-jarige leeftijd huiseigenaar worden? Volgens de filosofie van deze vader wel, en het zou ook wenselijk zijn. Het gaat er niet om een meisje in de watten te leggen, maar om haar te leren onafhankelijk te worden, haar financiën te beheren en verantwoordelijk te zijn. De grootste wens en verwachting van deze vader is dat het meisje met het verstrijken van de jaren zal leren haar bezittingen te "vermenigvuldigen" en een benijdenswaardige economische onafhankelijkheid bereikt.

"Het was geen willekeurig gebaar, het was allemaal gepland," zei Shabazz. "Dit markeert het begin van een nieuwe familietraditie waarin elke Shabazz een huis krijgt voor zijn 13e verjaardag en leert om het op te bouwen tot meerdere eigendommen en te vermenigvuldigen voordat ze volwassen worden", legde de man uit.

Advertisement
Facebook / Avee-Ashanti Shabazz

Facebook / Avee-Ashanti Shabazz

Het voorbeeldige gebaar van deze vader heeft niets te maken met het willen verwennen van zijn dochter, maar met haar verantwoordelijker maken en haar te sturen richting een verandering. Het uitgangspunt is heel simpel: waarom “verspil” je de beste jaren van je leven als slaaf van banken of hypotheken of huren? Waarom zou je je hele leven werken, in de hoop alle in het verleden opgebouwde schulden terug te kunnen betalen en hopen "vrij" te leven? Om naar een "vrij" leven te streven, moet men onmiddellijk zijn verantwoordelijkheden gaan dragen. Daarom gaf Shabazz de huissleutels aan zijn 13-jarige dochter. Een huis dat aanvankelijk verschillende veranderingen en renovaties nodig had, waar vader Shabazz zijn dochter meteen mee leerde omgaan.

"We moeten onze kinderen in staat stellen om vrij te leven zoals ze willen, terwijl ze jong en volop in het leven staan", concludeerde Shabazz, "We moeten ze zo goed mogelijk bevrijden om ze de dromen en verlangens die ze koesteren te laten leven. We moeten ze bevrijden omdat ze hen in staat stellen hun relaties met banken en hun werkgevers vrij te kiezen. Vrij zodat ze kunnen worden waar ze het meest geschikt voor zijn."

Facebook / Avee-Ashanti Shabazz

Facebook / Avee-Ashanti Shabazz

Wat vind je van het idee dat deze vader in praktijk heeft gebracht?

Advertisement