Toen hij twaalf was, gaf zijn moeder hem een smartphone, maar eerst "verplichtte" ze hem om een 17-puntencontract te tekenen - BekijkDezeVideo.nl
x
Toen hij twaalf was, gaf zijn moeder…
7 dingen in je leven die je geheim moet houden, volgens de Hindoefilosofie Ze baart een prachtig meisje met wit haar en haar foto's gaan het web over

Toen hij twaalf was, gaf zijn moeder hem een smartphone, maar eerst "verplichtte" ze hem om een 17-puntencontract te tekenen

21 Maart 2019 • Door Janine
1.718
Advertisement

Het is nuttig om de kinderen een smartphone te geven, maar tegelijkertijd kunnen ze hun gezondheid en veiligheid in gevaar brengen. Via een mobiele telefoon heb je toegang tot schadelijk materiaal, word je blootgesteld aan kwaadwillende personen, kun je een vertekend beeld van jezelf ontwikkelen of problemen van sociale interactie manifesteren.

Om al deze redenen liet een moeder genaamd Mel Watts haar 12-jarige zoon Ayden een contract tekenen voordat ze hem zijn eerste mobiele telefoon gaf, van waaruit we allemaal een voorbeeld en inspiratie kunnen nemen.

Het doel was om de jongen verantwoordelijk te maken en een aantal regels in te stellen om het gebruik van het apparaat te controleren. Dit zijn de belangrijkste punten van de overeenkomst:

• Als je gepest wordt, praat met mamma en pappa, hou het niet achter.
• De telefoon moet aan de ouders worden overhandigd voordat je naar bed gaat.
• Voldoe aan de schoolregels voor het gebruik van mobiele telefoons.
• Maak geen foto's of video's van mensen zonder hun toestemming, vooral niet als ze je dat vragen.
• Maak geen grapjes over mensen op sociale media.
• Vergeet niet dat wat je publiceert op internet voor altijd is.
• Als je je telefoon verliest of kwijtraakt, repareer of vervang je deze op jouw kosten.
• Beantwoord altijd oproepen, als je niet kunt antwoorden, stuur ons dan een bericht en bel ons zo snel mogelijk terug. Als we geen contact krijgen, zullen we je zoeken.
• We moeten altijd alle wachtwoorden en accountnamen weten, als je ze wijzigt zonder het ons te vertellen, pakken we je telefoon af.
• Als je eenmaal je dataverkeer hebt opgebruikt, ontvang je geen extra, dus gebruik het met zorg.
• Als je ons vertrouwen verraadt, raak je de telefoon kwijt.
• Plaats niets op sociale media waarvan je niet wilt dat het op dat van jou wordt gepost, de mensen van wie je houdt of waarvan je niet wilt dat je familie deze ziet.
• Als je de inhoud van je telefoon, e-mail of sociale media verbergt of verwijdert, kun je je accounts niet meer gebruiken.
• Wat je schrijft, kan er anders uitzien dan je bedoelt, onthoud dit en wees voorzichtig.

Op dezelfde blog waar het contract werd gepubliceerd, schreef Mel Watts ook enkele tips voor andere ouders:

Vertrouw op je instinct. Als je denkt dat er iets mis is, moet je de telefoon van de kinderen onmiddellijk controleren. Ze verstoppen zich als ze in de problemen zitten of zich schamen.

Pas op voor profielen van sociale media. Als de sociale profielen van de kinderen plotseling ontoegankelijk worden voor de ouders, betekent dit dat er iets verdachts gebeurt.

Vasthoudendheid en sluwheid. Kinderen en jongeren van tegenwoordig zijn heel slim maar tegelijkertijd ook naïef. Om ze te beschermen, moet je leren om minstens twee keer zo slim te zijn dan hen, als ze de telefoon wegstoppen, moet je deze afpakken en het goed controleren.

We vinden het idee van deze moeder verstandig en zeer nuttig: het geven van een smartphone aan kinderen is tegenwoordig heel handig, maar het is goed om ze eerst te leren hoe ze ermee om moeten gaan!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt