Daarom is het niet reageren op een WhatsApp-bericht een legitiem recht dat we allemaal moeten aannemen - BekijkDezeVideo.nl
x
Daarom is het niet reageren op een WhatsApp-bericht…
Kies een van de oude runen en ontdek wat het onthult over je innerlijke wereld Ben jij het zwarte schaap van je familie? Daarom ben je een zeldzame en belangrijke schat

Daarom is het niet reageren op een WhatsApp-bericht een legitiem recht dat we allemaal moeten aannemen

31 Maart 2019 • Door Janine
2.655
Advertisement

Sommige snelle communicatietoepassingen, zoals WhatsApp, hebben de manier waarop we communiceren drastisch veranderd, waardoor berichten veel sneller, efficiënter en gemakkelijker worden verzonden; in feite hebben ze geholpen om uitwisselingen tussen mensen mogelijk te maken.

We moeten echter ook de andere kant van de medaille overwegen, oftewel de morele verplichting van de onmiddellijke reactie. Hoewel er geen officiële plicht is om te antwoorden, herinnert het getril van de melding ons aan de goede manieren, de noodzaak om te laten zien dat we beschaafd zijn en reageren op de verwachtingen van anderen, ook vóór dat zij dat doen.

foto: pexels

De realiteit is dat iedereen het recht heeft om te kiezen of hij wil reageren of niet, en wanneer hij dit moet doen; en wanneer we het gevoel hebben dat deze vrijheid er niet meer is, kan het gebeuren dat we WhatsApp en andere applicaties die ons lijken te verstikken willen verbannen, zonder als "asociaal" te worden beschouwd. Het is daarom duidelijk dat aan de basis van de kwestie de verschillende psychologische gesteldheid van mensen ligt, waarvan sommigen misschien kwetsbaarder zijn, op grond van hun persoonlijkheid en de emotionele toestand van het moment.

Sommige studies verbinden met name een verkeerd gebruik van deze communicatietoepassingen aan een laag zelfbeeld, extraversie en impulsiviteit. In feite versterken deze persoonlijke kenmerken de afhankelijkheid van deze technologieën - voor het zoeken naar sociale goedkeuring of het ontbreken van aandacht voor de gevolgen van hun acties - en van hen worden ze op hun beurt vermenigvuldigd en verspreid.

In plaats daarvan moet in gedachten worden gehouden dat het feit van het niet reageren niet neerkomt op een weigering: de persoon in kwestie kan slapen, televisie kijken, een boek lezen, eten of gewoon leven en de telefoon op dat moment niet als een prioriteit beschouwen.

Behoud van controle over ons leven zonder toe te staan dat sociale netwerken het overnemen, is essentieel om ons niet onder druk gezet te voelen, overweldigd te worden door niet-bestaande sociale taken, en om meer ontspannen te leven, of in ieder geval met minder angst.

Wees daarom, indien nodig, niet bang voor de mening van anderen: negeer de melding en blijf doen waar je mee bezig was.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt