Je moeder is je enige vriendin die altijd dicht bij je zal zijn, in voor- en tegenspoed

door Janine

19 Maart 2019

Je moeder is je enige vriendin die altijd dicht bij je zal zijn, in voor- en tegenspoed
Advertisement

Liefde is een buitengewoon en universeel gevoel, het kan elke persoon met elkaar verbinden, in al zijn vormen, zowel wanneer het twee partners bindt als wanneer het zich manifesteert als genegenheid tussen familieleden. Onder deze, echter, is de grootste, diepste en meest intense zeker die van een moeder voor haar zoon of dochter. Het is iets immens, onvoorwaardelijks, dat al begint wanneer een vrouw een nieuw leven in zich voelt groeien, en die voor altijd blijft bestaan.

via thriveglobal.com

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Het aangeboren instinct van bescherming, de onlosmakelijke verbinding tussen lichamen en zielen is niet eenvoudig uit te leggen in woorden, in die zin dat er vaak wordt gezegd "je zult ontdekken wat het betekent om echt lief te hebben als je moeder wordt". Maar een moeder is niet alleen iemand die een kind baart, maar ook iemand die het opvoedt, voedt en verdedigt tegen alles, zelfs tot het punt dat ze haar leven opoffert.

Het leven van een vrouw, haar hele wereld, verandert radicaal vóór en na het krijgen van een kind. We ontdekken de vreugde en de verantwoordelijkheid van het bezitten van de meest kostbare schat, geluk gemengd met zorgen, vreugde gemengd met angst. Dit alles omdat een moeder altijd het beste wil voor haar kind en het altijd wil beschermen tegen pijn en teleurstelling.

Een moeder is tot een ongelooflijke kracht en moed in staat, vechtend tegen elke tegenslag, gedreven door de wens om elke ademhaling aan haar schepsel te wijden. Er zijn vaak mensen die kritiek uitoefenen op overmatige gehechtheid, "te veel liefde", maar een moeder moet zichzelf nooit beperken, ze moet de natuur gewoon zijn gang laten gaan.

Advertisement
Je moeder is je enige vriendin die altijd dicht bij je zal zijn, in voor- en tegenspoed - 2

In het moederschap kan een vrouw zeker fouten maken, maar geleid door haar hart en het grenzeloze goede voor haar kind zal ze nooit falen. Ze is aanwezig wanneer het nodig zal zijn, haar vermoeidheid vergetend en ondanks de ouderdom. In voor- en tegenspoed zal een moeder altijd aan de kant van haar kind staan, zelfs als het volwassen is, hem eeuwig klein ziend in haar ogen als moeder. Door dit alles en meer is dank niet genoeg en verwacht een moeder het niet eens, omdat alles al op voorhand is terugbetaald op de dag dat haar kind ter wereld kwam.

Advertisement