De verpleegster omhelst een kind dat doodsbang is voor de operatie: de foto's gaan de wereld over - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De verpleegster omhelst een kind dat…
Elke dag stopt deze 94-jarige man om met schoolkinderen grapjes te maken en geeft hen levensadvies: nu is hij hun mascotte Ze stapt in het vliegtuig met haar 4 maanden oude zoon en deelt oordoppen uit om zich alvast te verontschuldigen bij de passagiers

De verpleegster omhelst een kind dat doodsbang is voor de operatie: de foto's gaan de wereld over

Door Janine
5.543
Advertisement

Omgaan met gezondheidsproblemen, ziekenhuisopname en het vooruitzicht van een operatie zijn onaangename situaties voor iedereen, waardoor men zich vaak eenzaam en bang voelt. Dit geldt voor een volwassene, laat staan voor een kind, dat niet in staat is om angst te verwerken. In deze gevallen is de vaardigheid van medisch personeel zeker fundamenteel, maar dat geldt ook voor het vermogen om empathie te voelen, om diegenen gerust te stellen die kwetsbaar en breekbaar zijn.

foto: Dingxi People's Hospital

Het concrete voorbeeld van wat zojuist is beschreven, is wat er gebeurde in het Dingxi People's Hospital in de provincie Gansu, in China, waar een speciale verpleegster de protagonist werd van een gebaar van ongelooflijke tederheid. Bij de gezondheidsinstelling werd Xuan Xuan opgenomen, een 2-jarige jongen met een liesbreuk, uiterst irritant dat absoluut verholpen moest worden.

foto: Dingxi People's Hospital

Het kind wachtte op de operatie die hem beter zou doen voelen, maar naast de hevige pijn was hij doodsbang voor het idee van de naalden en scalpels die ze op zijn lichaam zouden moeten gebruiken. Hij was zo bang dat hij niet kon ophouden met trillen en huilen, dus een verpleegster van het team kwam naar hem toe en omhelsde hem en verzekerde hem dat alles goed zou komen.

Advertisement
foto: Dingxi People's Hospital

De vrouw bleef bij hem zitten om hem te strelen en zachtjes tegen hem te praten tot het kind kalmeerde. De verpleegster wachtte tot de anesthesie effect had en het kind in slaap viel. Pas toen liet ze het kind los en trad toe tot de groep artsen en paramedici om de operatie te starten. De operatie was een succes en Xuan Xuan is volledig hersteld.

foto: Dingxi People's Hospital

De moeder van het kind heeft de buitengewone vriendelijkheid van de verpleegster vastgelegd, de gebeurtenis op sociale netwerken verteld en ook de medische staf bedankt die deel had genomen aan de ingreep. De foto's die van buiten de operatiekamer zijn gemaakt, zijn viral gegaan. Velen hebben het verhaal van Xuan Xuan gelezen en hebben commentaar gegeven op de goedheid van een gezondheidswerker die het kind in plaats van een patiënt behandelde als een persoon. In een vergelijkbare context is het noodzakelijke aspect het behouden van de gezondheid, maar dit te doen door wat steun en aanmoediging te bieden, zou je baan niet minder professioneel, maar zeker menselijker maken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt