Vader en dochter voeren samen een hartoperatie uit en weten een leven te redden

Janine image
door Janine

12 Maart 2023

Vader en dochter voeren samen een hartoperatie uit en weten een leven te redden
Advertisement

De relatie tussen ouders en kinderen is een van de sterkste banden die tussen twee individuen kan ontstaan: beide partijen vullen elkaar aan door te genieten van elkaars ervaringen.

Soms besluiten kinderen hun ouderfiguren na te doen, niet alleen qua persoon, maar ook door ervoor te kiezen in hun voetsporen te treden. In dit emotionele verhaal “lopen” vader en dochter in dezelfde voetsporen en vervolgen zij hun reis zij aan zij met één enkele missie: goed doen. Laten we eens kijken hoe.

via goodmorningamerica.com

Advertisement

Sophia Roberts, een jonge arts uit Missouri (VS), studeert al haar hele leven om net als haar vader hartchirurg te worden. Als kind toonde de vrouw meteen grote interesse in het werk van haar vader, de man voedde haar op door haar vele prikkels te geven die inherent zijn aan het medisch gebied: "in plaats van haar verhalenboeken te lezen, gebruikte ik mijn boeken over de anatomie om te laten zien”, vertelt hij.

Harold Roberts (de vader) nam de 11-jarige Sophia mee naar zijn eerste operatie en het meisje kon zien hoe haar vader een mitralisklep operatie uitvoerde. "In plaats van zenuwachtig te zijn, was ze gefascineerd en redelijk kalm. Ze keek aandachtig en leek echt te genieten van wat ze zag." Maar zelfs haar vader had niet verwacht dat hij zo'n ervaring zou kunnen meemaken.

Advertisement
Sophia Roberts

Sophia Roberts

Harold had toevallig een baan gevonden in hetzelfde ziekenhuis waar zijn dochter zich aan het specialiseren was, dus toen hij een geval kreeg van een patiënt die een hartoperatie moest ondergaan, informeerde hij Sophia. De jonge chirurg was meteen geïnteresseerd en begon hard te studeren om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op haar eerste operatie.

De operatie bestond uit het vervangen van de aortaklep van de patiënt en de vader en dochter hebben een voorbeeldig verricht door elkaar te helpen: "Sophia deed het echt geweldig, ze was vloeiend en gefocust gedurende de hele operatie", merkte haar vader op. "Dit is ongelooflijk: het lijkt pas gisteren dat ik haar heb leren fietsen en nu begeleid ik haar tijdens haar eerste openhartoperatie!"

Ook de veelbelovende chirurg reageerde op het verhaal: "het was iets heel bijzonders dat ik tijdens mijn eerste operatie met hem heb geopereerd, ook al moet je je bij het opereren alleen op de patiënt concentreren en alles soepel laten verlopen". En zo was het: de patiënt, postoperatief, geniet van een uitstekende gezondheid. Zou je het geweldig vinden als je kinderen hetzelfde werk zouden doen als jij? Laat het ons weten!

Advertisement