Kies een van de oude runen en ontdek wat het onthult over je innerlijke wereld

door Janine

31 Maart 2019

Kies een van de oude runen en ontdek wat het onthult over je innerlijke wereld
Advertisement

De oude Angelsaksische term "rune" kan worden vertaald als "geheim", dat wat al deze elementen bewaart met spirituele eigenschappen die sterk verbonden zijn met de menselijke innerlijkheid en de krachten van de natuur. De runen onthullen het lot niet, maar bieden de mogelijkheid om vanuit een breder observatiepunt naar het eigen pad te kijken. Ze kunnen vrijgevig zijn met aanwijzingen maar ze missen details, de toekomst verandert voortdurend, zodat je door je acties te veranderen, je lot kunt veranderen. Hier is een handleiding om de betekenis ervan te interpreteren.

Advertisement

Kies een van de runen en ontdek wat het onthult

Kies een van de runen en ontdek wat het onthult
Advertisement
Kies een van de oude runen en ontdek wat het onthult over je innerlijke wereld - 2

Gebo. Het symboliseert het evenwicht tussen geven en ontvangen, dus samen met een geschenk accepteer je ook de verplichting om iets terug te doen. Vanuit dit oogpunt is het grootste geschenk dat kan worden uitgewisseld vergeving, zowel in vriendschap als in liefde. Het toont ook de ontdekking van een talent of een vaardigheid aan. Het dominante element is de lucht, de kleur is donkerblauw, wat overeenkomt met het astrologische teken van de vis, met nummer 7 en is ingesloten in een opaal edelsteen.

Kies een van de oude runen en ontdek wat het onthult over je innerlijke wereld - 3

Hagalaz. Het vertegenwoordigt het onverwachte, de verandering van richting, als een verstorende kracht die plannen en evenwichten verstoort. Het wordt geïdentificeerd met vernietiging maar is nauw verbonden met schepping en wedergeboorte. Het is de manifestatie van de moeilijkheden die niet moeten worden vermeden of gevreesd, maar aangepakt omdat dit beproevingen en uitdagingen zijn die sterker worden en groeien. Het dominerende element is water, de kleur blauw, wat overeenkomt met het astrologische teken van het aquarium, met nummer 9 en is ingesloten in de onyx edelsteen.

Kies een van de oude runen en ontdek wat het onthult over je innerlijke wereld - 4

Eihawaz. Embleem van beschermende magie, zijn energie materialiseert als een verdedigingswapen tegen elke aanval. Deze rune is ook nauw verbonden met het concept van verandering en de weerstand die nodig is om een overgang te doorstaan. Het komt overeen met het astrologische teken van de schorpioen, met het getal 13, met de kleur magenta en heeft alle 4 dominante elementen, water, lucht, aarde en vuur.

Kies een van de oude runen en ontdek wat het onthult over je innerlijke wereld - 5

Ingwaz. Het heeft veel positieve betekenissen, zoals familie, liefde, harmonie, een gevoel van volledigheid en conclusie, evenals het universele gevoel van vrede. Het wordt ook geassocieerd met vruchtbaarheid en seksualiteit, met een gezonde en krachtige betekenis die nieuw leven in de wereld brengt. Het juweel dat het omsluit is barnsteen, de kleur is geel, het komt overeen met het teken Kreeft, met het getal 22 en wordt gedomineerd door de twee elementen water en aarde.

Advertisement
Kies een van de oude runen en ontdek wat het onthult over je innerlijke wereld - 6

Isa. Deze rune wordt geassocieerd met het element water, maar meer precies wanneer deze stolt en ijs wordt. Op dezelfde manier dat een vloeistof naar de vaste toestand overgaat, deze kristalliseert en "stopt", symboliseert deze steen wachten, geduld. Het geeft aan dat het tijd is om na te denken, niet om gebeurtenissen af te dwingen, te wachten op betere en gunstigere omstandigheden, zonder echter iemands doelen te veranderen. Het juweel dat het omsluit is het kattenoog, de kleur is zwart, het getal is 11 en het dominante astrologische teken is de maan.

Kies een van de oude runen en ontdek wat het onthult over je innerlijke wereld - 7

Jera. Nummer 12 dat geassocieerd wordt met deze rune geeft de maanden van het jaar aan, de levenscyclus van de seizoenen wordt aangevuld met de verzameling van wat is gezaaid. Het symboliseert vruchtbaarheid, de beloning van iemands inspanningen en het bereiken van doelen. Het verband tussen zaaien en oogsten verwijst naar oorzaak en gevolg, beloning maar ook naar straf, rechtvaardigheid en evenwicht. Het vieren van een resultaat moet ook het moment zijn om nieuwe uitdagingen te plannen en het werk te hervatten na het herwinnen van kracht. Het juweel dat het omsluit is de carneool, de kleur is blauw, het dominante element is de aarde en het bijbehorende astrologische teken is de zon.

Advertisement