De eigenaren laten hem in het asiel achter omdat hij te groot en agressief is: een DNA-test wijst uit dat hij voor 87% wolf is

Janine image
door Janine

17 Maart 2019

De eigenaren laten hem in het asiel achter omdat hij te groot en agressief is: een DNA-test wijst uit dat hij voor 87% wolf is
Advertisement

Hoewel de meest voorkomende huisdieren honden en katten zijn, kan elke soort van het dierenrijk de mens gezelschap houden en daarom worden geclassificeerd als huisdier. Van vogels tot vissen, van schildpadden tot spinnen, iedereen kan zijn eigen metgezel hebben, zolang je het dier maar respecteert.

Het is ongetwijfeld waar dat sommige rassen te wild lijken en daarom moeilijk te domesticeren; de mens heeft echter niet de mogelijkheid opgegeven om een "speciale" vriend te hebben en heeft hybride soorten voortgebracht - zoals Yuki, de wolfshond die de protagonist is van dit verhaal.

Advertisement
Christaf

Christaf

Yuki is geen dier zoals anderen - en zijn eerste baasjes moeten dit snel ontdekt hebben. Waarschijnlijk was het als puppy een zachte bol wol met al dat haar en zachtheid, maar naarmate de maanden verstreken, werd het uiterlijk steeds meer gedefinieerd en onthulde het zijn ware aard.

Zo nam de kleine pup beetje bij beetje onevenredige afmetingen aan voor een normale hond, terwijl het temperament afkerig en soms agressief leek. Dit moeten de redenen zijn geweest die zijn baasjes ertoe brachten hem in een asiel achter te laten toen hij slechts 8 maanden oud was: daar leek zijn bestemming hopeloos en getekend.

Advertisement
@brit_allen_/Instagram

@brit_allen_/Instagram

Gelukkig had het lot een andere toekomst voor Yuki in gedachten: in feite kwamen de vrijwilligers van  Shy Wolf Sanctuary tussenbeide, die hem uit het asiel haalden en hem naar hun centrum brachten. Het is een opvangcentrum opgericht in 2001 in Naples, Florida, om wolven, wolfshonden, poema's en vele andere dieren, zwerfdieren en gewonden te huisvesten.

Daar heeft Yuki een DNA-test ondergaan, waaruit bleek dat hij voor 87,5% een grijze wolf was, 8,6% een Siberische Husky en 3,9% een Duitse herder.

Yuki’s number one priority is to get us moved to a new facility! Our goal is to move from our 2.5 acres facility to a...

Pubblicato da Shy Wolf Sanctuary su Mercoledì 13 marzo 2019

Dit verklaarde de enorme omvang van Yuki, die 165 cm meet en 55 kg weegt. In de opvang heeft Yuki zijn eigen huis gevonden en het gaat goed met hem: hij geeft de voorkeur aan vrouwen, en kan achterdochtig worden als hij iemand niet leuk vindt; aan de andere kant is het een veel voorkomend gedrag onder de gasten van de opvang, zoals Judy, de vrijwilligster van Shy Wolf uitlegt: "We hebben pure wolven die wegrennen wanneer ze nieuwe mensen zien, omdat ze meestal nieuwsgierige maar schuwe dieren zijn."

 brit_allen/Instagram

brit_allen/Instagram

Ondanks de verlegenheid is Yuki een spectaculair dier vanwege zijn schoonheid, maar het is goed om het niet als een echt huisdier te behandelen, hem in vrede te laten leven: want wolven zijn dieren die geneigd zijn om de mens te benaderen, en het bloed stroomt waar het niet gaan kan!

Advertisement