Hond blaft zo hard dat hij zijn baasjes wakker maakt en een stel redt dat dreigt te verdrinken

Janine image
door Janine

19 December 2021

Hond blaft zo hard dat hij zijn baasjes wakker maakt en een stel redt dat dreigt te verdrinken
Advertisement

Bestaan ​​er engelen in de dagelijkse realiteit? We zouden het nooit met wiskundige zekerheid kunnen weten, maar we kunnen je wel met absolute zekerheid zeggen dat veel mensen en levende wezens, niet de spreekwoordelijke vleugels bezitten die we allemaal gewend zijn te zien en ons voor te stellen. Ook een schattige hond kan een engel zijn, vermomd als een dier op vier poten, klaar om levens te redden op de liefste en meest onverwachte manier.

via BBC UK

Advertisement
Jacqui Fearon/Facebook

Jacqui Fearon/Facebook

Dit is het verhaal van Blinky, een schattig hondje dat met zijn twee baasjes Jacqui en Colin Fearon in het Engelse Nottinghamshire woont; het huis van het paar bevindt zich vlakbij een rustige pier die op een nacht is veranderd in een angstaanjagend scenario; in feite leek het erop dat een stel op het punt stond te verdrinken in het water en alleen Blinky had gemerkt dat er iets mis was. Toen het heldhaftige hondje besefte dat een ramp op het punt stond te voltrekken, blafte hij zo hard als hij kon, waardoor zijn twee baasjes midden in de nacht wakker werden.

Toen Colin en Jacqui uit het raam keken, realiseerden ze zich het gevaar dat de twee mensen liepen; de twee renden naar het dok en probeerden het paar uit het verraderlijke water te bevrijden, waarna ze onmiddellijk de eerste hulp belden om het paar in veiligheid te brengen. Als hun hondje niet constant en bezorgd had geblaft, wie weet wat er dan met dat stel had kunnen gebeuren, maar gelukkig was de tussenkomst van Colin en Jacqui Fearon voorzienig en liep alles goed af.

Advertisement
Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

Na het onderzoek die kort na het incident ter plaatse plaatsvond, was de lokale politie het erover eens dat het incident, gelukkig goed afgelopen, was gebeurd omdat de lage temperaturen het oppervlak van de pier als gevolg van ijs bevroren hadden, een van de twee gleed in het water en viel, toen de ander hem probeerde te redden, gleed ook zij uit en dreigde te verdrinken. Wat een waar drama had kunnen zijn, is een verhaal geworden met een gelukkig einde enkel en alleen dankzij het geblaf van Blinky, de viervoetige engel die op tijd in de gaten had dat er iets mis was op de pier en die zijn baasjes waarschuwde, net op tijd om twee levens te redden.

Een echte vierbenige held, daar bestaat geen twijfel over.

Advertisement