Hond blaft luid om aandacht en redt drenkeling uit het ijskoude water

Janine image
door Janine

23 Februari 2022

Hond blaft luid om aandacht en redt drenkeling uit het ijskoude water
Advertisement

Honden zijn buitengewone dieren, echte vierbenige engelen die niets anders doen dan het leven van de mensen die ervoor kiezen om ze te adopteren, veel beter maken. Het is bekend dat een viervoetig hondje thuis het humeur van zijn menselijke baas verbetert, eenzaamheid en verdriet wegneemt, omdat een hond een zeer groot vermogen heeft dat iedereen geneigd is te onderschatten: onvoorwaardelijke liefde en genegenheid, zonder er iets van wie dan ook voor terug te vragen. Poppy, de kleine hoofdpersoon van dit verhaal, deed veel meer dan dat, hij redde een mensenleven, voordat het te laat was...

via BBC News

Advertisement

Dogs are amazing 🐶 ❤️️

Pubblicato da BBC One su Lunedì 7 febbraio 2022

Poppy is de naam van het hondje dat het leven redde van een 50-jarige die riskeerde te verdrinken en die, als de engel met vier poten hem niet had gered, een heel slecht einde had kunnen hebben. De twee menselijke baasjes van Poppy wandelden in de buurt van de Millennium Bridge in Gosport, in het Verenigd Koninkrijk; het was avond en het was heel donker, zo erg zelfs dat een van de eigenaren van de hond een zaklamp bij zich had om het zicht te verbeteren. Toen ze de brug overstaken, begon Poppy heel hard te blaffen, alsof hij de aandacht wilde trekken: de hond voelde dat daar iets mis was.

Toen Poppy stopte met blaffen, was in de verte een mannenstem te horen die om hulp riep: "Poppy begon plotseling te blaffen, toen hij stopte hoorde ik iemand om hulp roepen, dus belde ik de kustwacht", vertelde de eigenaar van het hondje. Voordat er hulp arriveerde, bleven de twee zoeken waar de hulpkreet vandaan kwam, die uit het water onder de brug leek te komen, maar zonder succes.

Advertisement
Pxhere/Not The Actual Photo

Pxhere/Not The Actual Photo

Na de komst van de kustwacht werd uiteindelijk een man van in de vijftig gevonden die met zijn armen vast zat aan een paal die de Millennium Bridge in Gosport ondersteunde, waarschijnlijk van zijn boot gevallen vanwege het stromende water van de ijzige zee van de winterse dagen; het getij had hem ongetwijfeld naar de brug gebracht, waar hij tevergeefs om hulp vroeg. Meer dan 30 minuten klampte de man zich daaraan vast zonder dat iemand hem hoorde of zag, maar gelukkig was het niet te laat voor het slachtoffer.

Dankzij Poppy's neus hebben de reddingswerkers de onderkoelde man uit het ijskoude water gehaald, overgebracht naar het ziekenhuis, maar hij was hoe dan ook buiten levensgevaar. De baasjes van de hond stonden versteld van de neus en de moed van hun viervoetige engel: hij was op het juiste moment op de juiste plaats en wie weet wat er was gebeurd als hij die avond niet met zijn menselijke baasjes was gaan wandelen.

Geweldig Poppy!

Advertisement