Hij gooit 8 pups in een vuilniszak: de politie onderschept hem en arresteert hem

door Janine

22 Maart 2019

Hij gooit 8 pups in een vuilniszak: de politie onderschept hem en arresteert hem
Advertisement

Nooit eerder telde de dierlijke kwestie zoveel aanhangers over de hele wereld, om maar te zwijgen van het toenemend aantal mensen dat hun eetstijl aanpaste door vegetariër of veganist te worden. Velen zeggen zelfs vaak te overdrijven in de manier van liefde die geuit wordt tegenover viervoeters. Ongeacht de meningen, zijn er die juist tonen dat ze geen enkel respect hebben voor deze schepselen.

Advertisement

Een dergelijke gebeurtenis deed zich voor op 28 februari 2019 in de stad Marshfield, Wisconsin, halverwege de provincies Wood en Marathon. Rond 15:00 uur 's middags ontving de lokale politie een melding van enkele bewoners die beweerden gejammer te hebben gehoord uit een nabijgelegen afvalcontainer. Eenmaal op de plaats aangekomen ontdekten de agenten dat het een volledig nest was bestaande uit 8 exemplaren van Australian Shepherds/Labradors die in een zak waren gebonden en in de vuilnisbak waren gegooid.

Advertisement

De eigenaar werd geïdentificeerd als Robert Wild, 56, en werd onmiddellijk gearresteerd en naar het politiebureau gebracht. De man werd vastgehouden op beschuldiging van mishandeling en het achterlaten van dieren en tijdens het verhoor gaf hij toe de pups in de vuilnisbak bij zijn huis te hebben gegooid. De honden werden vervoerd naar de dierenopvang "Marshfield Area Pet Shelter", en zijn gelukkig allemaal in een goede conditie.

Geen nieuws van hun moeder die blijkbaar niet werd gevonden ondanks onderzoek. Het laatste nieuws meldt dat het met de pups goed gaat en ze wachten op adoptie. Voordat de honden aan iemand worden toevertrouwd, moeten ze wat groter en aangesterkt zijn.

Het nieuws ging al snel viral, zodat het politie district van Marshfield talloze aanvragen ontving voor adoptie en zelfs donaties om de opvang te helpen bij de verzorging van de 8 puppy's. Op sommige foto's kan worden opgemerkt dat er 9 exemplaren zijn, dit is geen fout of een optisch effect. De laatste pup werd pas later geboren en werd samen met de andere honden grootgebracht. Dit suggereert dat de moeder van de honden later ook werd gevonden. Dergelijke verwerpelijke acties worden gelijkgesteld aan kleine misdrijven, maar velen vragen om een verhoging van de straffen.

Advertisement