In de steek gelaten hond in een bos met al zijn speelgoed wacht roerloos tot iemand hem opmerkt

Janine

10 November 2022

In de steek gelaten hond in een bos met al zijn speelgoed wacht roerloos tot iemand hem opmerkt
Advertisement

Het achterlaten van ongewenste huisdieren komt helaas niet zo zelden voor als je zou denken, integendeel - in de zomer bereiken ze hun maximale piek. Velen vragen zich af hoe het mogelijk is om een ​​hond op straat achter te laten die men nog maar kort daarvoor had besloten in huis te verwelkomen. Helaas werd ook deze hond, protagonist van dit verhaal, aan zijn lot overgelaten in het bos, op een zacht hondenbed, met wat van zijn oude speelgoed. De foto van de hond die onder deze omstandigheden in het bos werd gezien, ging het web rond, juist vanwege zijn wanhopige "uitdrukking".

via Facebook /Humans and animals united

Advertisement

De foto van de hond die in het bos werd gevonden door een "barmhartige Samaritaan" die heeft besloten niet toe te kijken, maar contact op te nemen met het dichtstbijzijnde dierenasiel, doet de harten van duizenden gebruikers smelten. Het is zeker niet de eerste hond met een schattig snuitje die je op het web ziet, en het zal ook niet de laatste zijn, maar Hank - dit is de naam die hem werd gegeven - heeft echt iedereen veroverd. Aanvankelijk dachten de vrijwilligers dat hij agressief kon zijn, omdat de hond in de "overlevingsmodus" leek te zijn, maar zodra ze hem naderden, realiseerden ze zich dat ze de tederheid zelve voor zich hadden. "Hij was zo lief, vanaf het moment dat ze hem meenamen", zegt Rosa Fond, de oprichtster van Humans and Animals United, de vereniging die zorgde voor het herstel van deze hond. "Iedereen zegt dat hij de liefste hond ter wereld is", voegde ze eraan toe.

De hond was roerloos en leek weinig levendig voor zijn jonge leeftijd, maar toen realiseerden de vrijwilligers en de dierenarts het zich: het dier had een gebroken poot, waarschijnlijk sinds minstens twee weken voordat hij werd gered.

Dankzij de praktische hulp van Humans and Animals United krijgt Hank alle nodige zorg en zodra hij een paar kilo aankomt, zal hij een operatie kunnen ondergaan die zijn levensomstandigheden drastisch zal verbeteren. Ondertussen krijgt Hank veel aanvragen voor adoptie en we zijn er zeker van dat zodra hij weer in vorm is, hij het meest geschikte gezin voor hem zal vinden en eindelijk alle liefde en knuffels zal krijgen die hij verdient.

Advertisement