Bejaarde hond geadopteerd kort voordat hij werd afgemaakt: hij is nu gelukkig en lijkt dankbaar te glimlachen

Janine image
door Janine

07 Augustus 2022

Bejaarde hond geadopteerd kort voordat hij werd afgemaakt: hij is nu gelukkig en lijkt dankbaar te glimlachen
Advertisement

De hond wordt beschouwd als de beste vriend van de mens en het is geen toeval dat hij vaak een trouwe metgezel is die in elke situatie aan de zijde van zijn baas blijft. Het moet echter gezegd worden dat veel honden op straat belanden, misschien achtergelaten na een "proefperiode" of vanaf hun geboorte voorbestemd om een ​​leven als zwerfhond te leiden, zonder ooit de liefde van een echt gezin te kennen. Dit is wat er gebeurde met Bear, een lieve 11-jarige hond die voorbestemd leek om zijn dagen in een kooi van een opvang te eindigen. Beer was een verdrietige en eenzame hond geworden die niet meer wilde vechten en het einde naderde. Kort voordat hij werd afgemaakt, gebeurde er echter een wonder...

via TikTok / madgarv

Advertisement
TikTok / madgarv

TikTok / madgarv

De liefde die alleen een gezin aan een dier kan geven, kan de meest wanhopige situaties tenietdoen. Het verhaal van de hond Bear is hiervan een goed voorbeeld: een 11-jarige hond die nooit de streling heeft gekend van een mens die echt om hem gaf. Hij zwierf alleen door de straten van Texas en probeerde in zijn eentje te overleven, voordat hij werd overgenomen door de opvang BARC Animal Shelter. Ondanks verschillende pogingen, wilde helaas niemand Bear adopteren tijdens zijn verblijf in het asiel. Er leek geen hoop voor hem te zijn. Aan de andere kant, wie zou ooit een grote, bejaarde en verdrietige hond willen adopteren?

Advertisement
TikTok / madgarv

TikTok / madgarv

Bear werd vervolgens op de lijst gezet om te worden afgemaakt: een triest en afschuwelijk einde waarvan hij alleen kon worden gered door een persoon die vastbesloten was hem te adopteren. Vanaf dat moment leek Bear bijna te beseffen wat er ging gebeuren, want hij stopte met bewegen of moeite te doen om op te staan wanneer iemand langs de kooi liep.

"Het is onwerkelijk dat een hond zoals hij op de lijst voor euthanasie is geëindigd. Zijn persoonlijkheid is perfect, het is een rustige en vriendelijke hond", zegt Madeline Garvis, een van de vrijwilligsters van het asiel. En zij was het die voor Bear wilde vechten en hem nog een kans wilde geven. De vrijwilligster besloot om Bear eens mee naar buiten te nemen om zijn gedrag te observeren. Bear was plotseling als herboren: het was duidelijk dat hij een dier was dat graag buiten wilde zijn en liefde wilde ontvangen. Madeline filmde het tafereel en plaatste het allemaal online, zodat iedereen de schoonheid van een "oude" hond als Bear kon zien.

TikTok / madgarv

TikTok / madgarv

Dankzij deze actie kreeg Bear veel verzoeken tot adoptie, totdat hij een uur voor de afspraak voor de euthanasie een permanent huis vond. Bear's transformatie was de grootste voldoening voor de vrijwilligster, die het belang van haar werk benadrukte. In de video op TikTok is duidelijk te zien dat Bear nu een gelukkige hond is.

Advertisement