7 dingen in je leven die je geheim moet houden, volgens de Hindoefilosofie

Janine image
door Janine

21 Maart 2019

7 dingen in je leven die je geheim moet houden, volgens de Hindoefilosofie
Advertisement

In de hindoeïstische cultuur is de term "darsana" een manier om de werkelijkheid op een directe en intuïtieve manier te interpreteren. Volgens dit principe moeten de ervaringen van het leven worden ontcijferd als ze zich voordoen, zonder de obsessie om de waarheid te zoeken. Spiritualiteit domineert elk gedrag, en conditioneert tijd en ruimte. Om een vrediger en gelukkiger bestaan te leiden, moeten de volgende aspecten van iemands leven geheim worden gehouden.

via exploringyourmind.com

Pierre-Emmanuel BOITON/Wikimedia

Pierre-Emmanuel BOITON/Wikimedia

Een goede daad behoeft geen reclame. Goed doen moet iets persoonlijks en innerlijks zijn, er is geen applaus of goedkeuring van anderen nodig.
Ervaringen koesteren. Het is niet nodig om altijd te praten over wat het leven je heeft geleerd. Het gaat erom het te koesteren en volledig voor jezelf te leven.
Familieproblemen mogen niet worden onthuld. Wat er thuis en tussen familieleden gebeurt, moet mee worden omgegaan en opgelost zonder tussenkomst van buitenstaanders. Als je dit wel doet, raken de relaties beschadigd in plaats van dat ze versterkt worden.

Advertisement
pxhere

pxhere

Onthul je doelen niet. Het delen van projecten op korte, middellange of lange termijn is een risico omdat ze misschien niet worden gerealiseerd, gehinderd of bekritiseerd.
Intimiteit moet vertrouwelijk worden gehouden. Op welke manier je ook je privéleven nastreeft, het belangrijkste is om in harmonie te zijn met jezelf, zonder dat de anderen zich er noodzakelijkerwijs van bewust zijn.
Belangrijke uitdagingen moeten privé blijven. In ieders leven komt het moment waarop de moed op de proef wordt gesteld. Wanneer dit gebeurt, is het het beste om het voor jezelf te houden.
Slecht over anderen praten is een verspilling van energie. Roddelen of meedoen met steriele kritiek op anderen trekt alleen negativiteit aan en put de innerlijke hulpbronnen uit.

pixabay

pixabay

Deze gedragsregels zijn bedoeld om het meest delicate en onzekere in het dagelijks leven van elk individu te beschermen. Je zekerheid laten zien, iemand in vertrouwen nemen over dingen die gevoeligheid en begrip vereisen, kan vaak schadelijk zijn, evenals verkeerd begrepen worden en voor arrogant worden aangezien. De pijlers van deze filosofie zijn voorzichtigheid, nederigheid en discretie. Dat betekent niet dat je anderen op afstand houdt, maar alleen wacht op het juiste moment en de juiste persoon om iets heel kostbaars te delen, dat alleen als geschenk moet worden gegeven aan degenen die het verdienen.

Advertisement